Linn võtab Estoniast 383 000 eurot dividende

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskus Estonia.
Taastusravikeskus Estonia. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus otsustas erakorralisel koosolekul võtta Taastusravikeskus Estonia ASist omanikuna 383 000 eurot dividende ja muuta nõukogu ettepanekul spaaettevõtte ärinime.

Et Estonia eelmiste perioodide jaotamata kasumi jääk pärast 2012. aasta majandusaasta aruande kinnitamist on 2 977 642 eurot, otsustas linnavalitsus võtta ettevõttest 383 000 eurot dividende, nagu näeb ette linna eelarvestrateegia.

Ühtlasi otsustati muuta Estonia nõukogu ettepanekul taastusravikeskuse ärinime. Ettevõtte uueks nimeks saab Estonia Spa Hotels AS.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi on senine ärinimi, mis sisaldab tähekombinatsiooni TRK ehk taastusravikeskus, raskesti mõistetav ja uus nimi on arusaadavam. Nii põhjendas nimemuudatust linnavalitsusele Estonia juhatuse liige Andres Aljas.

Linnavalitsus kuulas samuti ära ettevõtte järgmise kümne aasta strateegiaplaani.

Kosenkraniuse sõnutsi on ettevõttel plaanis teha selle aja jooksul suuremaid investeeringuid. Täpsustama ta neid praegu ei soostunud. Ta ütles, et järgmisel nädalal vaatab linnavalitsus Estonia strateegiaplaani veel kord üle ja võtab omanikuna selle kohta seisukoha.

Abilinnapea ütles, et järgmisel kolmel aastal linnal Estoniast dividende kavas võtta ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles