Sauga vallas nädalaid põlenud saepuruhunnik tõi firmale väärteotrahvi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga vallas mitu nädalat põlenud saepuruhunniku kustutamine läks päästeametile maksma 45 000 eurot.
Sauga vallas mitu nädalat põlenud saepuruhunniku kustutamine läks päästeametile maksma 45 000 eurot. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Novembris Pärnumaal Sauga vallas mitme nädala jooksul põlenud saepuruhunnik tõi firmale ja selle juhile väärteotrahvi.

Põlengu kustutamine läks päästeametile maksma 45 000 eurot. Raha taotleb päästeamet valitsuse reservfondist, vahendasid ERRi teleuudised.

"Väärteootsused on kätte antud," kinnitas Lääne päästekeskuse juhi asetäitja Indrek Laanepõld. "Selle menetluse raames oli kaks väärtegu, üks siis juriidilise isiku suhtes, keda karistati 1000eurose rahatrahviga. Ja teine oli tuleohutuse eest vastutav füüsiline isik asutuses, kes enesekontrolli aruandes esitas valeandmeid, ja teda karistati 100eurose rahatrahviga."

Päästeameti eelarves suurpõlengute kustutamise finantseerimise raha ei ole ja seepärast esitatakse vabariigi valitsuse reservfondile taotlus 45 000 eurot päästeametile korvata.

"Firma vastu sanktsiooni esitada ei saa. See on maksumaksja raha, mis sinna kulus, ja kahjuks nii ta on. Päästetööd on riigi kohustus," lisas Laanepõld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles