Päästjad ja politsenikud kammisid reidil läbi mahajäetud maju

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile hilisõhtul käisid Lääne päästekeskuse tuleohutuskontrolli ja menetlusbüroo töötajad koos politsei- ja piirivalveameti (PPA) ametnikega Pärnu linnas kasutusel mitteolevate majade kontrollreidil, kokku vaadati läbi 15 hoonet.

Päästeamet kontrollis, kas hoone uksed-aknad on suletud, ja PPA eesmärk oli välja selgitada, kas hoonetes on ebaseaduslikult viibivaid isikuid.

Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld ütles, et Pärnu linnas on kokku kaardistatud 37 mahajäetud maja, suurem osa neist asub Pärnu kesklinnas ja ranna rajoonis.

„Seis oli kõigile üllatuslikult hea, sest enamikul hoonetel olid avaused suletud. Üks põhjus on kindlasti selles, et oleme aastaid hooneid käinud kontrollimas ja kinnistuomanike tähelepanu puudustele juhtinud ning omanikud on sellega arvestanud ja oma kohustusi täitnud,“ rääkis Laanepõld.

Tammsaare puiesteel on siiski üks hoone, kus vaatamata korduvale omaniku teavitamisele on uksed-aknad avatud. Sellel aadressil olid ööpimeduses kuurides kaks inimest ja nende puhul selgitatakse välja, kas neil oli kuuris ööbimiseks kinnistuomaniku luba ja teavitatakse olukorrast Pärnu linnavalitsuse sotsiaalametnikke.

Laanepõld selgitas, et päästeameti mure on praegu see, et sellistes ajutistes ööbimispaikades kasutatakse sageli lahtist tuld ja külmal ajal on sagedased tulekahjudki, mis võivad lõppeda inimese hukkumisega.   

Samuti selgus, et Riia maanteel asuv lammutusjärgus hoone on möödakäijatele ohtlik, sest hoonelt võib pudeneda ehitusmaterjale.

Ülejäänud tühjad hooned olid võõrastele suletud ja seal ei olnud ka elutegevuse jälgi.

Valik, milliseid kinnistuid kontrollida, sai Laanepõllu sõnutsi tehtud eelmiste aastate reidide kogemuste põhjal, mis andis alust arvata, et just neis hoonetes keegi viibib.

Kuna kodutud on oma ööbimispaikade valikul ettearvamatud ja praegune hea seis võib olla muutlik, jätkab päästeamet kontrollreididega kindlasti edaspidigi ja palub omanikel jätkuvalt oma kinnisvaral silm pea hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles