Kilingi-Nõmmes võisteldi nii sumos kui ketsijooksus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliolümpiamängud Kilingi-Nõmme gümnaasiumis.
Kooliolümpiamängud Kilingi-Nõmme gümnaasiumis. Foto: Kertu Kore

Kilingi-Nõmme gümnaasiumis eile toimunud teistel kooliolümpiamängudel lõid kaasa õpilased esimesest kuni 11. klassini, esindades kokku 19 riiki.

1.–4. klassid alustasid kooli tervisenõukogu korraldatud olümpiamängudel eelsoojendusega juba esimesel tunnil. Nad võistlesid sumos, ketsijooksus, pimevõrkpallis, saapaviskes ja vägikaikaveos.

Kooliolümpia avatseremoonia toimus kell 11.20. Tervituskõned pidasid Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor Aarne Link, Saarde vallavalitsuse esindaja Avo Tursk ja kooli tervisenõukogu eestvedaja sotsiaalpedagoog Agnes Melnits.

Melnitsa jutu järgi lükkas kooliolümpiale hoo sisse 2. klassi poiste line-tantsu esitus. Seejärel lehvitasid riigid enda tutvustamiseks lippudega ja asuti rongkäigule, mis kulges lähimatel tänavatel, möödus Saarde vallavalitsuse hoonest ja päästeameti komandost.

Kooliolümpial sai võistelda sumos, pimevõrkpallis, suusatamises, ketsijooksus, saapaviskes, vägikaika tõmbamises ja köieveos. Tublimad algklassid selgitati teatevõistlustes, 5.–11. klassid võistlesid omavahel eri aladel ja ja lõpetamisel kuulutati välja iga ala parimad.

Kooliolümpiamängude stiilseid klasse oli palju, kõigil kaasas lipud, seljas lipuvärvides riided kaasas esindatavale riigile omast sümboolikat. Stiilseimaks klassiks sai 10.rl, kes esindas Prantsusmaad.

“Kooliolümpiamängude näol on tervisenõukogu pannud alguse uuele traditsioonile koolis,” ütles Melnits.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles