Pikavere palvemaja katab kimmkatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikavere palvemaja enne remonti.
Pikavere palvemaja enne remonti. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Koonga valla Pikavere külas lõpetasid restaureerimisfirma OÜ Rändmeister töömehed ajaloolise palvemaja katuse panemise, viimane tõrvamine on plaanis augusti lõpus.

Rändmeistri juhataja Juhan Kilumets rääkis, et 350ruutmeetrise katuse panemise kõrval tehti poole aastaga muidki töid, näiteks on ajaloolisel hoonel uus fassaad, suures saalis vahetatud ligi 70 protsenti lae laudisest, jälgides vana stiili. Tehtud on uus korsten ja vahetatud puitmaja otsaseinad.

“Katus on löödud immutatud kimmidest ja peab oma 100 aastat vastu, kui seda nõuetekohaselt tõrvata. Esimese tõrvamise tegime aprillis, järgmise sügisel, kui ilmastik seda tööd soosib ega ole nii palav nagu suvel,” selgitas Kilumets.

Vennastekoguduse Pikavere palvemaja ehitati külla 180 aastat tagasi, viimane remont tehti seal ülemöödunud sajandil.

Muinsuskaitsealune palvemaja kuulub EELK Mihkli kiriku kogudusele ja remondiraha eraldas muinsuskaitseamet riiklikust pühakodade säilitamise programmist. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles