Kabli lasteaed võitis värvivärskenduse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli lasteaed.
Kabli lasteaed. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Värvifirma SIA Caparol Eesti heategevuskampaania “Lihtne värvida – lihtne aidata” võitis Pärnumaalt Kabli lasteaed, mis auhinnaks sai kogu maja sise- ja välisilme parandamise.

Caparoli heategevuskampaanias kandideeris Pärnumaalt peale Kabli kaks linnalasteaeda - Kelluke ja Pöialpoiss. Kabli lasteaia kasuks langes liisk tänu väga hästi läbi mõeldud taotlusele, oskusele kaasata külaselts ja lapsevanemad tööde tegemisse ning kohaliku omavalitsuse toetus, mis aitab osaliselt välja vahetada vana puumaja väsinud laudise.

Kabli lasteaed töötab 1881. aastal ehitatud ajaloolises puitelamus. Häädemeeste abivallavanema Toomas Abeli sõnutsi vajab hoone hädasti põhjalikku renoveerimist, kuid et vallaeelarves lähiaastatel selleks raha ei leidu, on värvivärskendus raskel ajal tänuväärt kingitus.

“Maja on püütud hästi korras hoida, hiljuti panime sinna uue keskküttesüsteemi,” rääkis Abel. “Ehkki lasteaia renoveerimine on valla arengukavas sees, ei ole praegu teada, millal seda teha saab.”

Kabli lasteaia juhataja Sale Leppiku teatel tuleb enne värvimistöödega alustamist puhastada laudis vanast värvist ja see osaliselt vahetada. Tööd tehakse omal jõul koos personali ja lapsevanematega.

Caparol varustab lasteaia nii akna-, seina- kui fassaadivärvidega, samuti annavad ettevõtte eksperdid nõu õigete viimistlusvahendite ja vajalike eeltööde kohta.

“Ehkki viimastel aastatel on renoveeritud palju koole, on lasteaiad sageli jäänud vaeslapse ossa,” selgitas Caparol Eesti juhataja Jaan Vikat heategevuskampaania ellukutsumise põhjust.

Kõikjal Eestis värvitakse ära kümme lasteaeda. Juunis saavad lasteaedade toetamises osaleda kõik Alpina värvide ostjad, sest värvi maksumusest kümnendik läheb samuti heategevuseks. Firma eesmärk on nii koguda küllaldaselt raha, et värvida 11. lasteaedki, sest just nii paljudest maakondadest laekus tänavu taotlusi.

“Alpina turuletulekuga oleme otsustanud, et igal aastal läheb osa turunduseelarvest heategevusse,” kinnitas Vikat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles