Pärnu kuurordielevant asub bürokraatiat vähendama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal suve alguses Pärnu rannas madalasse merevette paigaldatud rannaelevant koliti suve lõpuks kuivale maale.
Eelmisel aastal suve alguses Pärnu rannas madalasse merevette paigaldatud rannaelevant koliti suve lõpuks kuivale maale. Foto: Ants Liigus

Pärnu ranna madalast veest kuivale maale kolima sunnitud elevandi-liumäe põhjustatud bürokraatiakriis saab peagi positiivse lahenduse, kuna riigikogu keskkonnakomisjon otsustas veeseaduse muutmise eelnõu riigikogus esimesele lugemisele saata.

Riigikogu Pärnu saadikurühma kuuluva keskkonnakomisjoni liikme ja veeseaduse eelnõu juhtivmenetleja Annely Akkermanni sõnade kohaselt on keskkonnakomisjon seisukohal, et bürokraatia vähendamiseks tehtavad sammud veeseaduse muutmisel, mis said alguse palju kära põhjustanud Pärnu kuurordielevandi tõttu, vähendavad riigis ülereguleerimist.

„Seadusemuudatus lihtsustab  puhkerajatiste ehituse menetlemist kõigis Eesti avalikes randades. Pärast seaduse jõustumist annab loa ehitusobjekti paigaldamiseks otse majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, mis lihtsustab ja kiirendab protessi ning vähendab oluliselt paberimajandust,“ ütles Akkermann.

„Näiteks palju kära põhjustanud Pärnu rannaelevandi ehitamiseks pidi mitu ministeeriumi objekti menetlema: merealune maa kuulub Pärnu maavalitsusele ja siseministeeriumi haldusalas pooleli oleva maakonnaplaneeringu menetluse tõttu ei saanud siseministeerium „kuurordielevandi” paigaldamiseks vajalikku nõusolekut anda ning kokkuvõttes majandus- ja kommunikatsiooniministeerium hoonestusluba väljastada,” rääkis Akkermann.

Akkermanni sõnade järgi on peale veeseaduse muutmise jõustumist kohalikul omavalitsusel pärast majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi väljastatud luba õigus välja anda juba nii ehitus- kui kasutusluba.

„Inimeste jaoks paraneb seadusemuudatuse jõustumisel samalaadsete projektide menetlemiskiirus. Eelnõu seaduseks saamisel hakkab „kuurordielevandina” tuntud liumägi Pärnu rannas seisma täiesti seaduslikult ja pahandused illegaalse paigalduse pärast saavad positiivse lahenduse.”

Pärnu kuurordi 175. aastapäeval pidulikult avatud kuurordielevant ehk kaldavette paigaldatud lastele mõeldud liumägi põhjustas Pärnu linnavalitsusele palju probleeme, kuna ootamatult selgus, et 14 000 eurot maksma läinud atraktsiooni vette paigaldamisel nõuab veeseadus hoonestusloa taotlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles