Pärnu psühhiaatriakliinikus tehakse teatrit

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili Ani (vasemalt), Helbe Škuratova, Urve Mitt ja Margus Oopkaup lavastuses „Heldur 4 ehk kirjad”.
Aili Ani (vasemalt), Helbe Škuratova, Urve Mitt ja Margus Oopkaup lavastuses „Heldur 4 ehk kirjad”. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kolmapäeval esietendas Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku päevakeskuse näitetrupp tragikomöödia “Heldur 4 ehk kirjad”.

Suure menuga läinud lavastus on järg Margus Oopkauba poolt samale trupile varem kirjutatud Helduri lugudele. Kõikides neis samuti Oopkauba poolt lavastatud tükkides on keskseteks tegelasteks kolm üksildast naist, kes kõik on sisse võetud ühest mehest, Heldurist. Heldurile on aga lihtsameelsed naised vaid mängukannniks.

Kui naised hakkavad üksteise ees keksima, milliseid õhulosse on mees ühele, teisele või kolmandale lubanud, lõpeb see suurustamine alati karvakitkumisega, mille lõpetab deus ex machina ehk tülitsevate naiste keskele astuv Heldur.

„Nad on kõvasti julgemaks läinud,” hindas lavastaja Aili Ani, Helbe Škuratova ja Urve Miti seekordset mängu. Hästi läks, väga hästi tuli välja.”

Juba eeloleval nädalavahetusel mängib päevakeskuse näitertupp viimast Helduri lugu Viljandis vabariiklikul puuetega inimeste XV kultuurifestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles