Uulu põhikool saab sügisel uue direktori

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uulu põhikooli direktor Lembi Nõmm lahkub ametist omal soovil.
Uulu põhikooli direktor Lembi Nõmm lahkub ametist omal soovil. Foto: Urmas Luik

Tahkuranna vallavalitsus kuulutas välja konkursi Uulu põhikoolile uue direktori leidmiseks. Praegune direktor Lembi Nõmm lahkub ametist omal soovil.

„Praeguse direktori Lembi Nõmme ametist lahkumine on osaliselt seotud aprillis meedias kajastatud eksamipettuse kahtlustest Uulu põhikoolis,“ ütles Tahkuranna vallavanem Karel Tölp Raadio Pärnule.

Eesti Ekspress kirjutas 1. aprillil, et eelmise aasta 11. juunil toimus 9. klassi matemaatikaeksami ajal pettus, kui eksamikomisjoni kuulunud kooli direktor Nõmm lahkus tunniks eksamiruumist ja matemaatikaõpetaja Anne Oga näitas kooli raamatukogus õpilastele eksamiküsimuste lahendit.

Tahkuranna vallavalitsuse hinnangul rikkus eksamikomisjon mitut seadust, käitus ebaeetiliselt, varjas tõde ja valetas.

Vallavanem ütles, et juhtumi pärast tegi kooli direktor õpetajatele noomituse, vallavanem omakorda noomis direktorit.

Üheksa aastat Uulu põhikooli juhtinud Lembi Nõmm lahkub ametist omal soovil alates 28. juunist.

Kuni 28. juunini ootab Tahkuranna vallavalitsus kandidaate Uulu põhikooli direktori ametikohale, kelle üheks ülesandeks on vallavanema sõnutsi kooli maine tõstmine. „Tegelikult on tegemist väga tubli ja eduka haridusasutusega, mille riigieksamite tulemused on Pärnu maakonnas alati esirinnas olnud,“ sõnas Tölp raadiole.

Uus direktor astub vallavanema sõnul loodetavasti ametisse 15. augustil, vahetult enne uue õppeaasta algust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles