Töömehe saatis naiste randa linnavalitsus

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Esmaspäeval koristas Pärnu naiste randa ISS Eesti töömees, kes linnavalitsuse tellimusel ranna igapäevasest hooldusest välja jäävat maa-ala puhastas.

“26.-27. maini toimus naiste rannas liiva sõelumine. Sellel alal ei ole ettenähtud liiva sõelumist, kuid kuna selle rannaosa liiv oli peenikest kõrkjaprahti ja muud sodi täis, tellisime lisaks liiva sõelumise naiste ranna piirkonnas. Töid teostas AS ISS Eesti,” teatas Pärnu linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Sigrit Kasemets.

Kasemetsa jutu järgi kulus 400 meetri pikkuse ja 20 meetri laiuse ala kõrkjaprahist, pudelikorkidest ja muust sodist puhastamiseks kaks päeva. Tema hinnangul olnuks see ebaotstarbekas ressursi kasutamine, kui linnavalitsus oleks lasknud töömehel käia nädal aega liiva sõelumas naistele sobival ajal.

Kasemets kinnitas, et töödega alustati hommikul võimalikult vara ja need, kes randa tulid, pidid töömeest nägema ja kuulma ning sellest lähtuvalt endale sobiva koha valima.“Praegu on tublist töömehest tehtud pervert, kes iga hinna eest trügib naisi vaatama. Tema tuli sinna naiste heaks tööd tegema, mitte naisi vaatama. Ranna külastajatest oleks olnud viisakas lasta tal tööd teha, mitte tema liikumistrajektoorile ennast pikali visata,” rääkis Kasemets.

Kasemets selgitas, et randa hooldav Kesklinna Pargid teeb vaid neid töid, mis on lepingus ette nähtud. “Ranna koristamise lepingupartner ei korralda rannas kõiki tegevusi ega peagi olema kõikide rannas toimuvate sündmustega alati kursis,” väitis Kasemets.

Kesklinna Parkide juhatuse liige Silver Kallas ei teadnud ISS Eesti tegevusest naiste rannas midagi ja nimetas eilses lehes asja kahtlaseks. ISSi töömehe tegevuse tõttu pärisid mitmed rannaliselt temalt naisterannas tegutsenud mehe kohta, kuid ta ei osanud neile midagi vastata.

Toimetusse helistas nimetuks jääda soovinud ISSi töötaja, kes rääkis, et liiva saab sõeluda ainult siis, kui see on kuiv. Küsimusele, miks nende töötaja firmariietust ei kandnud, vastas ta, et suvi tuli äkki ja kõigil töömeestel pole veel logodega T-särke. “Jopega oleks ta seal lihtsalt ära sulanud,” lausus helistaja.

Naisterannas päevitanud Monika Taimla hinnangul võiks taolisi töid siiski teha rannalisi häirimata nagu Kesklinna Pargid seda teeb. “Naiste rand oli rahvast tihedalt täis. Mõni oli alasti, mõni mitte. Osa tõmbas käteräti peale, kui mees lähenes või läks eest ära,” kirjeldas ta esmaspäeval naiste rannas toimunut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles