Tõnu Endrekson kiitis oma uut paati

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson
Tõnu Endrekson Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna anti sõudeklubi Pärnu paadisillal 2012. aasta olümpiamängudeks valmistuvale sõudjale Tõnu Endreksonile üle uus Empacheri firma ühepaat, mis muretseti raske aja kohta üllatuslikult eduka kolmekuulise ühistegevusega.

Õla 150 000 krooni maksnud viimase malli paadi ostmiseks panid alla nii projekti eest vedanud Port Artur grupp, Eesti sõudeliit kui Pärnu linn, rõõmustava osa moodustasid pärnakate ja teiste spordisõprade annetused.

“Paat on hea,” ütles tseremoonia järel uut sõiduriista jõel proovinud Endrekson. “Olen sama mudeliga varemgi treeninud, aga see on nüüd minu kaalu ja pikkuse järgi tehtud. Mu tänavune hooaeg pole loodetult kulgenud, aga ju hakkab paremini minema, ja ma tõesti tahan ühepaadil jätkata.”

Endrekson kiitis oma uue paadi disaini väga ilusaks. Disainikonkursi võitnud Siim Soodla ütles, et talle imponeeris Empacheri kollane värv, mille ta seostas Pärnu ranna kuldse liivaga, ja nii see võitnud disainilahendus sündis.

Koostöö paati muretsenud partnerite vahel sujus, seepärast oldi kõnedes optimistlikud. Sõudeliidu üks juhtidest Mihkel Klementsov arvas, et niisugusena polnud see ehk viimane projekt, Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius kinnitas, et linna panus kaks krooni maksumaksja kohta ehk kokku 30 000 krooni läks õigesse kohta, Port Arturi pealik Viljo Vetik meenutas, et paadiostujutuga käidi tema kui ettevõtja juures ka 20 aastat tagasi ja juba siis mõistis ta küsijaid.

Paaditseremoonia juurde kuulusid ja kõlasid kokku pasunakoori Õnn Tuli Õuele helid, Stingray noorte ja vanade jetisõitjate demonstratsioon ja Lustipargi veelauasõitja lõpuks jalgadele maanduma hakanud hüpped. Segavaks faktoriks olid kohalikud väikese ajumahuga noorsandid, kes kuidagi ei mõista, et sõudebaas pole nende ujula.

Koostööpartneritele ja disainikonkursi võitjale olid käepigistused oodatud, üks inimene sai aga ootamatult õnnelikuks. See on Ulvi Kostabi, kelle talongi Tõnu Endrekson 20 000 seast välja võttis ja kellele see tähendab kaheinimesereisi Londoni olümpiale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles