Pärnu ümbersõidu ehitusel saadi seisakust üle

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont Pärnus Ehitajate teel.
Teeremont Pärnus Ehitajate teel. Foto: Hille Rokk

Via Baltica Pärnu ümbersõidu läänepoolse ühendustee ehitusel on pärast kuudepikkust segadust ja vaidlusi märgata elavnemist.

Pärnu läänepoolne ümbersõit koos sillaga üle Sauga jõe oleks pidanud selle aasta lõpus valmis saama. Paraku pole sillaga veel alustatudki, sest tööd on seisnud juba aprillist. See aeg kulus Koger ja Partnerite ning Bindersi omavahelisele vaidlusele. Vaieldi raha üle, aga oli teisigi probleeme, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Kuigi Binders on Lätis suuruselt teine teedeehitusfirma, Koger ja Partneritel aga vastav kogemus väike, on projekti juhtivpartneriks olnud just Eesti pool. Aprillis otsustati, et see muutub, aga uut lepingut pole siiski  allkirjastatud.

Pärnu linnavalitsus on saanud ehitustööde venimise tõttu palju kaebusi, sest ka Ehitajate teel paistis asi venivat. Nii saadetigi sel nädalal tööde tellijale ehk maanteeametile kiri, kus asja kohta selgitust nõutakse.

Ehkki tööd paistavad nüüd jätkuvat, märkis abilinnapea Romek Kosenkranius, et linnavalitsus oleks huvitatud, millised on olnud pöördelised sündmused, mis kuid kestnud tööseisaku lõpetasid. Maanteeameti peadirektori asetäitja Märt Puust ütles, et nad on mõlema firmaga palju kohtunud ja olid valmis lepingu lõpetama, kui ehitajad omavahel kokkuleppele ei saa.

"Kuigi lepingulised tähtajad ei ole võimaldanud olulisi sanktsioone hilinemise eest teha, sest esimesed tähtajad saabuvad selle aasta sügisel, siis nähes seda mahajäämust, on meil tõsine hirm, et kõik lõigud ei saa valmis," rääkis Puust.

Maanteeameti esindaja märkis samas, et lepingu lõpetamine tähendaks umbes kuuekuulist pausi sellel teeobjektil ja kõigi tähtaegade edasilükkumist. "Me siiski loodame, et need tööd, nagu viimastel päevadel näha on, jätkuvad ja saame selle partneriga need tööd lõpetada," avaldas ta lootust.

Puust ütles, et kui töödes uuesti tõrge tekib, läheb leping tõepoolest lõpetamisele. Ehitajad ja maanteeamet on kokku leppinud, et infot jagab vaid tellija, seega jääb konsortsiumi seisukoht tema teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles