Pärnu pereabikeskuse hoovile kerkis mängumaja

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu pereabikeskus sai SEB heategevusfondi abil kauni mängumaja.
Pärnu pereabikeskus sai SEB heategevusfondi abil kauni mängumaja. Foto: Triin Lumi

Eile paigaldati Pärnu pereabikeskuse hoovi SEB heategevusfondi kampaania käigus kogutud raha eest ehitatud mängumaja koos mööbliga.

Pärnu pereabikeskuse juhataja Irene Petersoni jutu järgi võimaldab mängumaja mitmesuguseid tegevusi, mis panevad lapsi mõtlema oma kodule ja unistama, milline see kunagi välja võiks näha.

“Tähelepanelik kuulaja võib nende koostegemiste ja kodu teemadel tekkivate vestluste käigus saada ettekujutuse lapse probleemidest ja nende üle lapsega arutleda, teda mängu käigus õpetada ja toetada,” näeb Peterson kingituses professionaalseid võimalusi. “Oluline on kodu teemadel lastega koosmõtlemise ja -tegemise protsess ning seeläbi tekitada lastes tunne, et väga palju on võimalik oma kodu jaoks ise ära teha.”

Petersoni ütlust mööda saavad lapsed päris oma mängumajas rakendada fantaasiat ja loovust – kodukaunistamise ja -kujundamise valdkonnas. “Kuidas täpselt meie mängumaja kuu või kahe pärast välja näeb, sõltub suurel määral laste fantaasiast, soovidest ja nende enda panusest,” lisas ta.

SEB heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi ütles heategevuse korras laste varjupaikadele mängumajade kinkimist põhjendades, et lapsed on läbi aegade armastanud kodu mängida – maja ehitada, nukkudele liivakooke küpsetada ja oma mängulapsi autoga kooli viia.

“Kui mäng saab läbi, on parim asi maailmas oma päris kodus emme-issi kaissu pugeda, aga paljudel lastel ei ole oma kodu ja nende mäng on vaid unistus sellest, milline see võiks olla,” rääkis Lumi. “Meie ümber on vanemliku hoolitsuseta lapsi. Õnneks ei saa unistusi keegi ära võtta ja seni, kuni säilib mängurõõm, jääb unistus oma kodust.”

Äsja lõppenu oli SEB heategevusfondi üheksas kampaania, millega koguti kahe kuu jooksul heategevuseks 406 000 krooni. Kogutud raha eest kingiti mängumajakesed paljudele laste varjupaikadele üle Eesti.
 
Juunis-juulis kestnud kampaaniaga lisandus heategevusfondile 1060 uut püsitoetajat. Kokku pakub vanemliku hoolitseta lastele igakuist tuge 6300 head inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles