Hapukurgifestival lõi Võiste kihama

FOTO: Urmas Luik

Maailma esimene hapukurgifestival lõi eile keskpäevast Võiste aleviku kihama, särtsu suutäie kõrvale pakkus rannarahvas kalarooga, pirukaid ja käsitööd, sekka mereta Surju valla talumehe kasvatatud küüslauku ja sibulat, et kurke marineerida.

FOTO: Urmas Luik

FOTO: Urmas Luik

FOTO: Urmas Luik

“Koduperenaiste väikesed nipid on uskumatult huvitavad, siit leiab maitsesuveniire,” rääkis meisterkokk ja Eesti kulinaaria instituudi esindaja Dmitri Demjanov, tungeldes Tahku Tare esisel platsil kaunilt kujundatud laudade vahel.

“Kõige keerulisem oli innustada ja julgustada inimesi oma koduheaga välja tulema, aga nüüd ma tunnen, et see üritus on mul näpu otsas,” mainis käigult Raili Mengel-Sünt, kes on Pärnu lahe partnerluskogu ja Liivi lahe kalanduskogu ning läbi kümne omavalitsuse joonistuva, Iklast algava ja Läänemaal Virtsus lõppeva romantilise rannatee suurürituse, hapukurgifestivali hing.

Tahkuranna on läinud kurgikasvatuse ajalukku kui “Tahkuranna muromi” sordi aretuskoht. Tahkuranna kurgist on kirjutatud luuletusi ja see aiavili on aastakümneid aidanud töökal rannarahval mereandide kõrval leiba lauale tuua. (PP)

Tagasi üles