Sütevaka kutsub juubelikonverentsile

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka humanitaargümnaasiumi uks sai juubeliaastal uue kirju ilme.
Sütevaka humanitaargümnaasiumi uks sai juubeliaastal uue kirju ilme. Foto: Urmas Luik

Reedel tähistab taasiseseisvunud Eesti esimene erakool Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium oma 20 aasta juubelit teaduskonverentsiga, mida on oodatud jälgima kõik huvilised.

Nii humanitaargümnaasiumi õpilastele kui kõigile ülejäänud pärnakatele avatud konverentsil astuvad ligikaudu pooletunniste ettekannetega üles Sütevaka vilistlased eri lendudest.

Kell 11.30 alustab konverentsi kooli kolmanda lennu vilistlane Kirsti Jõesalu, kes praegu töötab Tartu ülikooli etnoloogia osakonna teadurina ja keskendub oma ettekandes hilisele nõukogude ajale Eesti nõukogudejärgses mälukultuuris.

Jõesalu järel peab loengu “Mis vahet seal on, mis keelest ma tõlgin?” teise lennu vilistlane, tõlkija ning kirjanik Indrek Koff. Samuti humanitaargümnaasiumi teise lennu lõpetanud Monika Reinem kõneleb kohaletulnutele poliitilisest ideoloogiast Jaapanis. Reinem kaitses 2008. aastal doktorikraadi Jaapanis Tsukuba ülikoolis ja töötab praegu kaitseministeeriumis poliitika planeerimise osakonnas.

Esimeste lendude vilistlaste järel saavad sõna nende nooremad koolikaaslased. Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonna magistrant, Sütevaka 15. lennu lõpetanud Madis Talmar peab loengu “Mida ma oleks tahtnud, et tean, kui olin 18”. Cybernetica ASi infoturbe teadur ja Tartu ülikooli informaatika doktorant Dan Bogdanov (10. lend) räägib informatsioonikäitumisest. Konverentsi lõpetab 11. lennu lõpetanud Jorgen Matsi, Tartu ülikooli psühholoogiainstituudi doktorant, kes kõneleb spordipsühholoogiast. Konverentsi pääseb kuulama tasuta.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi juubeliüritused jätkuvad reede õhtul kutsetega vastuvõtuga Pärnu kontserdimajas, laupäeva päeval toimuvate koolitundidega vilistlastele ja kell 18 Oscar Brackmanni pargis algava aktusega, millele järgneb vilistlaste kokkutulek klubis Sunset.

Pärnu linnavalitsus otsustas esmaspäeval seoses Sütevaka humanitaargümnaasiumi 20. aastapäevaga ja tulemusliku tegevuse eest hariduse edendamisel anda tänukirja humanitaargümnaasiumi õpetajatele Ene Kõole, Valter Maateele, Heidi Taalile ja Gerli Laurile ning direktor Andres Laanemetsale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles