Kaheksapaat sai Papiniidu silla all kannatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksapaadi meeskond otsustas eile targu treenida jahtklubi lähedal.
Kaheksapaadi meeskond otsustas eile targu treenida jahtklubi lähedal. Foto: Ants Liigus

Esmaspäeval Pärnu jõel sõudnud Eesti kaheksapaadi meeskond pidi treeningu katkestama, sest Papiniidu sillalt alla pudenenud liiv rikkus istmete siine ja rattaid.

“Siinide ja rataste vahel sattunud liivaterad tegid palju paha,” rääkis kaheksapaadi treener Matti Killing. “Pärast intsidenti läksin silda remontiva firma töödejuhataja juurde, kes suhtus meie muresse mõistvalt.”

OÜ Nordecon Betooni projektijuht Risto Alttoa kinnitas Pärnu Postimehele, et kaheksapaat sõitis läbi laevatamiseks lubatud vahest. “Samal ajal töötas sillatalade vahel laevatamiseks lubatud ava vahetus läheduses suruõhuvoolikuga töömees, kes puhastas metallpindu värvimiseks,” ütles Alttoa. “Tööde käigus lendus ootamatult liiva alla jõele ja silla all olnud kaheksapaati. Seoses sellega said kahjustada kaks istmete siini ja istmete rattad. Ehitaja on kohtunud Matti Killinguga ja leppisime kokku, et tegu on halbade juhuste kokkusattumisega ning ehitaja aitab igati uue tehnika hankimisel.”

Eile lõunaks oli Eesti sõudeliit tellinud Filippi tehasest kaheksapaadile täiskomplekti siine ja rattaid. Killingu sõnade kohaselt saadetakse need Portugali, kus järgmisel nädalal algavad Euroopa meistrivõistlused.

“Materiaalne kahju ei ole väga suur, kuid probleem on, kuidas võistluspaadiga sel nädalal treenida saaks,” märkis Killing. “Ajutise lahendusena võtsime teistelt paatidelt siinid ja rattad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles