Rotary klubi eelistas Kangro nägemust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Skulptorite Mati Karmini ja Rait Pärja sõnul ei peetud nendega Pärnu jahisadamasse paigaldatava kuju loomiseks mingeid läbirääkimisi, Pärnu Rotary klubi presidendi Jüri Feofanovi jutu järgi tõlgendavad inimesed sõna “läbirääkimised” erinevalt.

Läinud nädalal andis Pärnu linnavalitsus Rotary klubile nõusoleku skulptuuri “Vana merekaru” jahisadamasse paigaldamiseks. Klubi kavatseb algatada korjanduse, et ligi pool miljonit krooni maksev skulptuur Tauno Kangrolt tellida ja see järgmise aasta mai lõpuks või juuni alguseks sadamasse püsti panna.

Rotary klubi liige, linnapea Toomas Kivimägi ütles linnavalitsuse istungile järgnenud pressikonverentsil, et klubi pidas skulptuuri loomiseks läbirääkimisi Mati Karmini, Rait Pärja ja Tauno Kangroga (pildil) ning otsustas Kangro kasuks. See ütlus põhjustas skulptorite seas hämmeldust, sest nemad toimunut läbirääkimisteks ei pea.

Karmini jutu järgi kuulis ta ühelt Rotary klubi liikmelt skulptuuri loomise mõttest, kuid mingit võistlust, konkurssi või läbirääkimisi tema sõnutsi ei olnud.

“Klubi võib teha nii, kuidas tahab,” rääkis Karmin. “Kui keegi tahab konkreetset kunstnikku valida, on asi sirge, aga mingi läbirääkimiste jutt annab asjadele totra meki.”

Pärg ütles, et tema pole samuti mingitel läbirääkimistel osalenud. “Mina küll pole konkursil osalenud ega kavandit teinud. Kardan, et siin on otsetellimus tehtud,” lausus ta.

Kivimägi sõnas, et tema info pärines Pärnu Rotary klubi presidendilt Jüri Feofanovilt ja seda mitte eraviisiliselt vestluselt, vaid klubi igaesmaspäevaselt koosolekult, kus Feofanov kõigi osalenud klubiliikmete ees esines.

Feofanov avaldas kahetsust, et asjaosalised on sõna “läbirääkimised” erinevalt tõlgendanud. Ta selgitas, et pidas klubi tulevase presidendina enne oma presidendiaastat mitme inimesega (sealhulgas Karmini, Pärja ja Kangroga) läbirääkimisi leidmaks heategevusprojekte, mida klubi võiks Pärnus teha. Kangro pakutu osutus kõige sobivamaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles