Hooletusse jäetud koerale leiti uus kodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajutisel pererahval on hästi kosunud Saksa lambakoerast Claudiast raske lahkuda.
Ajutisel pererahval on hästi kosunud Saksa lambakoerast Claudiast raske lahkuda. Foto: Ants Liigus

Kuu aega hoiukodus tervist kosutanud Saksa lambakoerale Claudiale leidsid Pärnu kodutute loomade varjupaiga töötajad uue peremehe, looma kolimine seisab praegu dokumentide vormistamise taga.

Pärnu loomade varjupaigast öeldi Pärnu Postimehele, et Claudia uus kodu on väljaspool Pärnumaad, kuid looma huvides uue omaniku täpset asukohta ei avaldata. Kandidaate peremehe rolli oli mitu.

Claudia ajutise hoiukodu peremees loodab, et saab koera üle anda veel sellel nädalal, ehkki kuuga on Claudial klapp tekkinud nii pere muude loomade kui pererahvaga ja lahkumine on raske.

Asendusperemehe sõnutsi on algse omaniku unarusse jäetud koer vahepeal hästi paranenud, otsib inimeste seltsi ja armastab palju liikuda.

Vaklade puretud Claudiale kasvab tasapisi uus karvkate, möödunud õudusi meenutab veel vaid üks arm paremal tagakäpal ja varjupaika toimetatuna tugevalt alakaaluline loom kosub iga päevaga.

Loomade varjupaiga töötajad päästsid Claudia juuli lõpus Pärnus Turu tänava hoovis ketist. Äsja poeginud koer, kelle kumbki kutsikas ellu ei jäänud, oli alatoitunud ja kurnatud, tema tagakeha sõid vaglad ja loom vaevles tugevas vedelikupuuduses. Koera ravikulud küündisid üle 10 000 krooni ja nende tasumiseks paluti heatahtlike inimeste abi.

Claudia omanikud Indrek ja Marge Arumäe looma hooletusse jätmist ei tunnistanud ja väitsid, et olid koeraga tegelnud alles eelmisel päeval ja temaga oli siis kõik korras.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks algatas veterinaaramet väärteomenetluse. Pärnumaa veterinaarkeskuse juhataja Raivo Mogilnõi väitel olid Arumäed kutsutud septembri alguseks ametisse vastuseid andma, kuid neile saadetud tähtkiri tagastati hoiutähtaja möödumisel.

“Väärteomenetlus on praeguseks lõpetatud, andsime asja üle politseile, mis menetleb seda kriminaalmenetluses,” ütles Mogilnõi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles