Meistri mööblil ei vea

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaapteegi lukus ukse taga on peidus kaitse alla võetud mööbel.
Linnaapteegi lukus ukse taga on peidus kaitse alla võetud mööbel. Foto: Ants Liigus

Siinmaa on tuntud peamiselt arhitektina, kelle loomingut teatakse eelkõige Rannahotelli ja -kohviku, Hansagümnaasiumi hoone ja funktsionalistlike eramute järgi mitmes Eesti linnas. Tisleri pojana on ta aga konstrueerinud küllalt palju mööblitki.

Siinmaa loodud on näiteks Pärnu linnaapteegi Rüütli 40 sisustus, mis samuti on võetud riikliku muinsuskaitse alla, kuid mis jääb huviliste pilkude eest varju, kuigi hoone, kus vaatamisväärsus asub, kuulub linnavalitsusele.

Juba aastaid on giidid toonud turismigruppe apteegimaja akende taha, rääkinud neile linnaarhitekt Siinmaast ja välismaalased surunud oma puhta nina vastu pesemata aknaklaasi. Sisse ei saa, uks on lukus.

Põhjuseks on, et mööbel kuulub erafirmale, kuid linnavalitsusega renditingimuste üle kokkuleppele ei jõuta ja apteek hoones, mis 1931. aastal just selleks ehitati, ei tööta.

Mööblit majast mujale viia ei saa, sest seda keelab muinsuskaitseseadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles