Teadlased vaevad Pärnu lahe koha elu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu lahe koha kuulub ajalooliselt rannarahva lauale, selle kalaliigi olukorra üle arutlevad asjatundjad teisipäeval keskkonnaametis seminaril.

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi ökodümaanika osakonna doktorant Timo Arula märkis, et Pärnu laht oma poolsuletuse ja madalaveelisuse tõttu on väärtuslikele töönduskaladele hea paljunemis- ja turgutusala.

Kalapüük, laevatamine ja turism mõjutavad lahe ökosüsteemi, seepärast on kohaliku töönduskalavaru jätkusuutlik majandamine nii kalurite, teadlaste, ametnike kui töösturite ühine eesmärk.

Koha järglaskonna muutuste usaldusväärne ennustamine ja varu õige hindamine nõuab järjepidevat tööd, et jälgida keskkonna ja inimtegevuse mõju kalavaru kujunemisel.

Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni kontoris räägivad teemale kaasa ülikooli teadurid, keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna töötajad, kutselised kalurid, kalatöötlejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles