Rattaretk tõi Pärnumaa teedele sadu matkajaid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kolmas rattaretk.
Pärnumaa kolmas rattaretk. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval startis Pärnu Kesklinna silla juurest Pärnumaa kolmas rattaretk, kus ühtekokku osales ligi 400 ratturit.

Valida võis kaheksa- või 27kilomeetrise ringi vahel, samuti toimus Audru ringrajal lastele miniretk.

„Korralduse poole pealt rattaretk õnnestus. Ilm oli ilus ja spordiüritus oli hästi turvatud nii politsei kui meditsiinilise ja tehnilise abi pakkujate poolt,“ ütles retke korraldava Pärnumaa spordiliidu projektijuht Vahur Mäe.

Tänavu jäi rattaretkest osavõtjate arv alla mullusele, kui pedaale sõtkus koos lastega 550 ratturit. Mäe arvates võis seda mõjutada samal ajal Sindis toimunud rattapäev.

Rattaretkele eelnevalt registreerinutele jagasid korraldajad turvavestid. Vahur Mäe pidas oluliseks, et liiklusesse on ilmunud üha enam turvaveste kandvaid rattureid. „Ilmselt nii mõnigi nendest vestidest on jagatud eelnevatel aastatel Pärnu rattaretkel,“ sõnas ta.

Rattaretkel osalenute vahel loositi välja jalgratas, mille võitis Kaie Kodasma. Jagati veel hulganisti auhindu.

Finišipaigas Audru ringrajal pakkus matkalistele muusikast meeleolu orkester Õnn Tuli Õuele ja pakuti sõdurisuppi.

Suurt huvi tekitas Pärnu haigla töötajate üles seatud meditsiinipunkt, kus sai oma südame korrasolekut kontrollida, mõõdeti veresuhkrut, kolesteroolitaset jm.

Esimene Pärnumaa rattaretk toimus praeguse Pärnu linnapea, toonase Pärnu maavanema Toomas Kivimägi eestvõttel 2008. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles