Pärnu muusika aastapreemia saab Toomas Voll

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Toomas Voll.
Dirigent Toomas Voll. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linna tänavune muusika aastapreemia määrati koorijuhile ja lauluõpetajale Toomas Vollile, preemia antakse üle reedel, rahvusvahelisel muusikapäeval Pärnu kontserdimajas enne kontserdi algust.

Preemia määramisel tunnustati Volli kui Pärnu laulupidude 110. aastapäevale pühendatud koorigalaõhtu „Ajavoogude sees“ kunstilist juhti ja muusikapedagoogi, kelle õpilased on saavutanud tänavu konkurssidel kõrgeid tulemusi. Preemia suurus on 12 000 krooni.

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse Pärnu kontserdimajas ooperigalaõhtuga „Generatsioon XXXL“. Esinevad rahvusooperi Estonia orkester ja koor, dirigeerib Carlos Spierer (Saksamaa).

Ooperigalaõhtul esinevad nii Estonia praegused kui ka tulevased solistid. Üles astuvad Kadri Kipper, Ivo Posti ja Koit Soasepp, külalisena Annely Peebo (Viini Volksoper) ning Estonia solistid Aile Asszonyi, Aleksander Arder, Rauno Elp, Oliver Kuusik, Heli Veskus, Priit Volmer jt. Õhtut juhib Chalice.

Pärnu linna muusikapreemiat antakse välja 2002. aastast. Varasematel aastatel on preemia pälvinud MTÜ Pärnu David Oistrahhi Festival, Karin Veissmann, Pärnu linnaorkester, Rein Vendla, Anne Uusna, Ave Sopp ja Marek Talts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles