Pärnu ümbersõidul edenevad teetööd ülikiirelt

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula maantee Pärnusse tooval teepoolel käis eile vana katte ülesvõtmine.
Lihula maantee Pärnusse tooval teepoolel käis eile vana katte ülesvõtmine. Foto: Urmas Luik

Lihula maanteel edenevad ehitustööd nüüdseks sedavõrd kiiresti, et hommikul lapsed harjumuspäraselt Papsaare lasteaeda viinud lapsevanemad avastasid üleeile pärastlõunal üllatusega, et lasteaiani viiv tee on üles kaevatud.

Nimelt suunas teedeehitaja päeval liikluse mullu jõuludest suletuna seisnud Pärnust Audru poole viivale värskelt asfalteeritud teeniidile ja kohe läks töösse linna toov suund.

Oleks liikluse ümberkorraldamisest eelnevalt teada antud või suunavad viidad paigaldatud, poleks närvesöövat hetke tekkinud ja lasteaeda oleks rahulikult teist teed mööda sõidetud.

Pärnu ümbersõidul liikluskorralduse eest vastutav projektijuht Andres Koger nentis, et ehitajad on objekti tõsiselt ette võtnud ja tööd edenevat väga kiiresti. Ta soovitas Pärnust lasteaeda või Kahva tänavale suundujatel sõita Mõrra ja Nooda tänava kaudu ning Audru poolt tulles keerata Sadama teele ja sealt Elu teele.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu andis teada, et lähipäevil paigaldatakse täiendavad viidad, mis aitavad autojuhtidel selles piirkonnas orienteeruda.

Vastavatud teel sai asfaldikatte lõik, mis on ligemale kilomeeter pikk. Pealmine asfaldikiht ja teemärgistus paigaldatakse sinna alles kevadel, samuti jääb uude aastasse heakorra- ja haljastustöid.

Linna suunduval teepoolel lubas Läti teedeehitusfirma SIA Binders töödega valmis saada selle kuu lõpuks.

Ja tõepoolest. Kui linnast väljuval niidil kestsid tööd sulgemisest asfaltimiseni peaaegu kümme kuud, siis linna tooval niidil muutub pilt suisa tundidega. Üleeile hommikul sõitsid seal veel autod, eile lõuna ajal oli ühel teepoolel linna piirist Sadama teeni asfalt juba üles freesitud ja käis teise teepoole freesimine.

Koger soovitas piirkonnas liiklejatel pidevalt liiklusmärke jälgida, sest tööde edenedes võib ümberkorraldusi kuu aja sees tulla veelgi.

Sel nädalal on Pärnu ümbersõidul suuremad tööd käsil veel Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmiku ümbruses.

“Linnast väljuv suund alates Ehitajate teest on juba asfalteeritud, välja arvatud viimane asfaldikiht, mis pannakse kevadel,” edastas Kasesalu. “Linnast väljuval suunal Ehitajate teest kesklinna poole ehitustööd käivad. See suund peaks valmis saama lähema paari-kolme nädala jooksul.”

Sauga silla ehitusel käivad ettevalmistustööd – tehnika kohalevedu ja ehitusplatsi ettevalmistamine – ning ehitus peaks sealgi lähiajal pihta hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles