Soomlased elavdavad Pärnu kinnisvaraturgu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus kasvab kinnisvara ostuhuvi välismaalaste seas, enamik Pärnusse kinnisvara soetavatest võõramaalastest on soomlased.

“Soomlased investeerivad kinnisvarasse lootuses, et hinnad pärast euro saabumist tõusevad ja paari aasta möödudes saab soetatud vara vajadusel realiseerida. Soomes toimus kinnisvara hinnatõus pärast liitumist eurotsooniga,” ütles Ober-Hausi Kinnisvara Pärnu kontori juhataja Ilona Kandelin.

Eelkõige on ostjate huvi kasvanud korterite vastu. Tõusnud on ka pakkumiste arv, City24 keskkonnas on Pärnu piirkonda üle 1000 korteri müügipakkumise.

Eelistatuim piirkond korterite ostuks on ranna rajoon, kus kõik vajalik asub jalutuskäigu kaugusel. Seda eelistavad nii välismaalased kui kohalikud elanikud.

Järelturu korterite keskmine pakkumishind on praegu 12 000 krooni ruutmeetri eest, uute korterite puhul 16 000 - 21 000 krooni ruutmeetrist.

Väljaspool Pärnut asuvate kruntide hinnad on kõrgajaga võrreldes tublisti langenud, kuid vaatamata sellele on huvi tagasihoidlik. Populaarsed eramajade piirkonnad on kesklinn, Raeküla ja ranna rajoon, kuid tänapäeva nõuetele vastavaid eramaju on müügis vähe. Kõikidele ostjatele ei sobi näiteks Raeküla eramajades leiduvad kuivkäimlad.

Pärnu kesklinnas ja ranna rajoonis vabad krundid eramajade ehitamiseks praktiliselt puuduvad. Olemasolevaid kruntide pakkumisi peavad ostjad ülehinnatuks.

“Tingituna soodsatest ehitushindadest on viimaste kuude jooksul mitmel Pärnu lähinaabruses kaua tühjalt seisnud krundil alustatud ehitustegevusega. Aeg-ajalt leiab mõistliku hinnataseme juures ka suurem põllumaa ostja. Endiselt on potentsiaalse huvilise esimene küsimus “palju hinnast alla saab”,” kirjeldas Kandelin praegust Pärnumaa kinnisvaraturgu.

Kandelini sõnutsi on kliendid kaalutlevamad kui kunagi varem. “Ostjad teevad kinnisvaraturul eelnevalt põhjaliku turu-uuringu, viivad end toimuvaga kurssi ja teavad oma finantse ja laenuvõimalusi,” seletas ta. “Kasvanud on ostjate hulk, kes suudavad kinnisvara soetada pangalaenuta.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles