Noore õppija nädal aitab tulevast eriala valida

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse uus õppehoone.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse uus õppehoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskus ja Pärnu õppenõustamiskeskus kutsuvad koolinoori 22.-29. oktoobril kutsehariduskeskuse erialade õpitubadesse, et igaüks saaks ise näha ja proovida, kuidas käib õppimine Pärnumaa kutsehariduskeskuses.

"Poolteisetunnises õpitoas osalemise eest saab õpilane tõendi, millega kutseõpetaja annab 0,1-0,3 lisapalli, mida tõendi esitaja saab kasutada samale erialale sisseastumisel oma keskmise hinde tõstmiseks," ütles ürituse üks korraldajaid karjäärinõustaja Kätlin Muru Pärnu õppenõustamiskeskuse noorte infopunktist.

Noore õppija nädala raames on 26. oktoobril põhiharidusejärgse eriala laohoidja õpituba, kus tehakse praktilisi harjutusi.

27. oktoobri juuksuri õpitoa teema on patsipunumine, kutseõpetaja Õnne Ennusaar näitab Prantsuse patsi, indiaanipatsi, pitspatsi, tagurpidise patsiga krokodilli tegemist, ühelt poolt võtmisega punumist ja žguttpärja valmistamise nippe. Töötuppa oodatakse keskkooli lõpetavaid noori.

Põhiharidusejärgse erialana majutusteeninduse õpitoas 28. oktoobril tulevad jutuks tänapäevased töövahendid ja masinad puhastuses, mida saab ise proovida. Pagari-kondiitri erialast huvitujaid oodatakse 29. oktoobril martsipanist kaunistusi tegema.

Noore õppija nädala õpitubadesse saab registreerida Pärnu noorte infoportaalil www.parnunoored.ee, kust leiab õpitubade kohta rohkem infot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles