Septembris sündis Pärnumaal enim poisslapsi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembris pandi Pärnumaal kirja 74 lapse sünd, neist 47 olid poisid ja 27 tüdrukud. Kokku on tänavu üheksa kuuga sündinud 754 last, mis on 52 võrra vähem kui mullu samal ajal.

Septembrikuus sündinud lastele pandi 32 juhul nimi Pärnu maavalitsuses, 42 korral pandi beebi nimi kirja maakonna omavalitsustes, ütles Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Sündiderohkemad kuud on tänavu olnud aprill, juuni, juuli ja august. Nendel kuudel oli Pärnumaal iive positiivne. Enim nägi ilmavalgust lapsi juulis, kui sündis 97 last.

Üheksa kuu lõikes on 754 lapse sünd 52 võrra mullusest vähem. Kui eelmisel ja üle-eelmisel aastal ületas Pärnumaal sündimus aasta kokkuvõttes 1000 lapse piiri, siis tänavused näitajad selle piiri ületamise suhtes optimismi ei sisenda.

Surmasid pandi septembris kirja 99 (54 meest ja 45 naist). Üheksa kuu kokkuvõttes on Pärnumaal manalateele läinud 820 inimest, mis on täpselt sama arv kui mullu.

Abielusid sõlmiti septembris 24 ja abielulahutuse vormistas 45 paari. Nime käis muutmas kuus inimest.

Üheksa kuu kokkuvõttes on tänavu jah-sõnaga oma abieluliitu kinnitanud 214 paari, mis on 21 võrra rohkem kui mullu. Lahutusi on registreeritud sama ajaga 104, mullu oli see arv 100.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles