Kaablirike häiris Pärnus telepilti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaablirikke tõttu oli Pärnu telejaama kaudu levitatavate digiprogrammide edastamisel kaks lühiajalist katkestust. Foto on illustreeriv.
Kaablirikke tõttu oli Pärnu telejaama kaudu levitatavate digiprogrammide edastamisel kaks lühiajalist katkestust. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile õhtupoolikul toimus Pärnu telejaama kaudu levitatavate digiprogrammide edastamisel kaks lühiajalist katkestust.

Digilevi korraldava AS Levira võrguteenuste divisjoni direktor Tiit Tamme sõnade järgi kestsid katkestused 2-5 sekundit.

Tamme sõnade kohaselt põhjustas katkestuse optilise transmissioonikaabli rike Lihula suunalt ja automaatne ümberkommuteering Tartu suunale.

„Kuna Lihula suund on prioriteetne, lülitus automaatika pärast rikke kõrvaldamist uuesti tagasi põhiskeemile. Rike oli lühiajalise, mõnesekundilise katkestusena märgatav kindlasti nendele vaatajatele, kes jälgivad TV programme nn õhu kaudu,“ selgitas Tamm.

Kaabel-TV kaudu telepildi vaatajatel võis eetrikatkestus olla Tamme sõnutsi pikem. „Kuna mitu kaabel-TV operaatorit kasutab oma võrkudes samuti eetrist vastuvõetavaid programme, ei oska kahjuks Levira poolt kommenteerida, kuidas nende tehnilised seadmed reageerivad sellistele hetkelisele katkestustele (nt vajavad mehaaniliselt restarti jne). Seetõttu võis teoreetiliselt kaabel-TV programmide levi olla pikemalt häiritud,“ lausus ta.

Loe homsest Pärnu Postimehest, miks mõnel televaatajal digi-TV pilt sügisel kehvaks muutub!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles