Sauga vallavalitsus muudab bussiliini

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss. Foto on illustreeriv.
Liinibuss. Foto on illustreeriv. Foto: Siim Sülla.

Sauga valla kümne küla hulgas on Kilksama aianduskooperatiivist välja kasvanud suurim, veidi üle 400 elanikuga küla, mistõttu piirkond vajab sealtkaudu bussiliini. Esmaspäevast hakkabki maakonnabuss 45-1/45-2 Pärnu-Lepplaane-Suigu liinil sõitma läbi Kilksama küla.

“Kunagine Kilksama suvilapiirkond on muutunud püsielanikega piirkonnaks. Lähtudes põhimõttest, et ühistransport on mõeldud elanike teenindamiseks, me sealse rahva soovil bussiliini muudatust taotlesimegi,” ütles Sauga vallavanem Vello Tiidermann.

Tiidermanni sõnutsi pikeneb bussiring paari kilomeetri võrra, aga piirkonna lapsed jõuavad edaspidi liinibussiga õigeks ajaks kooli ja saavad koju.

“Varem ei olnud võimalik bussi marsruuti muuta, sest riigile kuuluv kruusatee oli auklik ning ühissõidukitele sobimatu, aga see on nüüd remonditud, sinna on katteks veetud freesi,” mainis vallavanem.

Liini teenindava AS Mulgi Reiside Pärnu regiooni juhataja Margus Maiste jutu järgi tähendab muutus seda, et buss pöörab Suigu peale üks tee varem kui seni.

“Praegune marsruut kulgeb Uduvere-Suigu maanteed pidi kuni ristumiseni Pärnu-Tallinna maanteega, uus marsruut kulgeb Kilksama tee ja Oti tee kaudu ning jätkub mööda Urge-Jänesselja teed,” selgitas Maiste.

Senised peatused Lepplaane tee, Räägu tee, Kilksama ja Harjaka asenduvad Asfaldi, Hüntali, Metsaotsa, Ata, Karukäpa ja Tiglitsa peatusega.

Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu kinnitas, et maakonnabussiliini muudatus on maavalitsuse kui liini tellijaga kooskõlastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles