Näitus Pärnu kuurordiloost jõudis koju

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kuurorti kujunemis- ja arengulugu tutvustav näitus jõudis Rootsist suvepealinna tagasi.
Pärnu kuurorti kujunemis- ja arengulugu tutvustav näitus jõudis Rootsist suvepealinna tagasi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Näitus, mis tutvustas kuurortlinna Pärnu kujunemis- ja arengulugu, oli 2009. aasta maist vaatamiseks üleval Rootsi Kuningriigi eri paikades. Nüüdseks on näitus jõudnud tagasi Pärnusse.
 

Esmalt oli näitus möödunud aasta maikuus üleval Pärnu sõpruslinnas Södertäljes. Sügisel võisid Pärnu looga tutvust teha huvilised sõpruslinnas Oskarshamnis.

2010. aasta veebruaris, Eesti Vabariigi sünnipäeva kuul, eksponeeriti Pärnu kuurordi lugu Stockholmi Eesti Majas. Näitus sai teoks Eesti Instituudi toel. Näituse avamine ja sellele järgnenud Pärnu kuurordi ajalugu ning arengut käsitlev esitlus kujunes kokkutulnute aktiivsel osalusel sisukaks ja emotsionaalseks.  

Eesti Instituudi eestvõtmisel sai teoks ka näituse esitlus märtsis-aprillis Göteborgi ülikoolis ning juunist kuni oktoobrini Põhja-Rootsis Nordigrås Mannaminne teemapargis asuvas Eesti majas. Hooaja jooksul külastas teemaparki üle 100 000 sise- ja välisturisti ning paljud neist said osa Eesti suvepealinna loost.

Pärnu linnavalitsuse ja Eesti Instituudi Stockholmi esinduse kõrval andsid projekti õnnestumisse olulise panuse taastusravikeskused Estonia, Sõprus, Viiking, Tervis Medical Spa ning Strand SPA & Konverentsihotell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles