Kodukant valis sädeinimese, aasta küla ja tegusa maanoore

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru-Suigu külade keskus on Suigu seltsimaja.
Murru-Suigu külade keskus on Suigu seltsimaja. Foto: Ants Liigus

Eile pärastlõunal selgusid Pärnumaa Kodukandi tänavused tunnustatavad, esitatud kandidaatide hulgast tegi valiku viieliikmeline komisjon.

Aasta külaks tunnistati üksmeelselt Murru-Suigu külade piirkond, sädeinimeseks Lähkma-Saunametsa külaseltsi eestvedaja Kadri-Aija Viik ja tegusa maanoore tiitli pälvib Marko Kaljula kui Kodukandi noortekoja aktiivne liige ja koolitaja.

Surju vallas moodustatud MTÜ Lähkma-Saunametsa Külaselts taastas tühjaks jäänud Kilingi metskonna hoone, vajalike tööde rahastamiseks kirjutas Kadri-Aija Viik projekte ja suhtles asjaosalistega. Külamajas toimuvad hõredalt asustatud piirkonna elanike kokkusaamised, koolitused, õppepäevad. Külainimesena teiste ärakuulaja ja nõustaja, nelja lapse ema, erametsakonsulent ja vallavolikogu esimees, jätkub Viigil sära ja kaasinimesi innustavat sädet.

Pärnumaa Kodukandi tegus maanoor 2010, Koongast pärit Marko Kaljula on noortekoja asutajaliige ja kaaslaste kinnitusel raudvara, kes tegutseb koolitaja ning ürituste korraldajana ja suhtub oma kohustustesse täie tõsidusega.

Pärnumaa Kodukandi aasta küla tunnustus laieneb kahe Are valla küla peale: need on piirinaabrid Murru ja Suigu. Nende külade abiga korraldati üle-eestilised tegusate noorte päevad, mitu Kodukandi üritust. Ühiselt toimetatakse remonditud Suigu seltsimajas, kus asub esimene tunnustatud külaseltsi köök ning pakutakse kogukonnateenust.

Aasta küla aunimetuse omistab Pärnumaa Kodukant külale või külade piirkonnale, mis on olnud tulemuslik kodukoha terviklikul arendamisel. Tavakohaselt esindab aasta küla kodumaakonda järgmisel aastal Eesti külade maapäeval.

Aasta küla ja sädeinimene valiti kaheksandat ja tegus maanoor neljandat korda.

Läinud aastal oli aasta küla Kadjaste, sädeinimene Jüri Kivirand ja tegus maanoor Gerli Pais.

Esmaspäeval selguvad Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuses tänavused kodanikuühiskonna aasta tegu ja tegijad: parim kodanikuühendus, vabatahtlik, kodanikualgatust toetav äriühing ja kohalik omavalitsus.

Ühine tunnustusüritus toimub maavalitsuse suures saalis 14. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles