Teede puhastajatel tõotab tulla unetu öö

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahaga teepuhastusmasin. Foto on illustreeriv.
Sahaga teepuhastusmasin. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Nii Pärnu linna kui maakonna teed on vaatamata hommikul alanud tihedale lumesajule ja tuisule rahuldavas seisukorras, kinnitasid talihoolde tellijad ja teede puhastamise eest vastutajad.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ütles, et linna lepingupartneri AS Rapla Teede sahad on tänavatel ja puhastavad teid. „Nuriseda pole põhjust,“ vastas Talvoja küsimusele, kui hästi tänavapuhastajad oma tööga hakkama saavad. „Meil nii palju lund pole kui näiteks Lõuna-Eestis.“

Pärnu maakonna suuremad teed olid ASi Pärnumaa Teede juhatuse liikme Uno Kase sõnutsi keskpäevase seisuga rahuldavas korras. „Teed vastavad nõutud tasemele,“ ütles ta.

Suurematel maanteedel peavad hooldajad puhastama tee nelja tunni jooksul pärast saju lõppu. Kaheksa tundi pärast saju lõppu peab tee olema puhas ka soolalumesegust.

Tänase sajuga puhastavad ja soolatavad töömehed Kase jutu järgi teid saju ajalgi.

Kask märkis, et sadu on levinud üle Pärnu maakonna ja lund tuleb juurde igal pool. Teehooldusfirma juhi andmetel peaks sadu kestma hommikuni. „Öösel on palju tööd tulemas,“ arvas Kask.

Teehooldusfirma juht märkis, et tuisu ja lumetormiga peaks liiklejad eriti hoolsad olema. „Tänastes tingimustes peaks olema esmatähtis sihtkohta jõuda,“ ütles Kask, lisades, et kui teeolud maksimaalse lubatud kiirusega liigelda ei võimalda, tuleb gaasi vähemaks võtta.

Lääne regionaalse maanteeameti direktori Enn Raadik sõnutsi jälgib tööde tellija oma lepingupartneri tegemisi reaalajas.

Masinatel on GPS-süsteem, mille kaudu saab jälgida, millal viimati teed puhastati. „See on hea näiteks liiklusõnnetuste puhul, sest nii on selge, kas süüdi on teemehed. Meil on näha, millal nad selles kohas viimati tööd tegid,“ selgitas Raadik.

Teine asi, mida teemeistrid jälgivad, on teeilmajaamad, mille andmete järgi oskavad nad muutuvateks ilmastikuoludeks valmis olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles