Suurpuhastusturulised trotsisid tuisuilma

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Tartu ülikooli Pärnu kolledžis toimunud kolledži ja osaühingu Vaas&Vaas heategevuslik suurpuhastusturg osutus lumeuputusest hoolimata rahvarohkeks ja kauplemine aktiivseks.

Kasutatud rõivaid, jalanõusid ja tarbeesemeid müüs ja ostis ligi 100 inimest, külastajaid võis korraldajate hinnangul olla 800-900. Populaarseimaks müügiartikliks said rõivad, hästi läksid kaubaks jalanõud, aksessuaarid ja kuuseehted, pidevalt jätkus maiustajaid kahe vahvliküpsetajate leti ette.

Üsna palju müüdi isetehtud asju: mütse, salle, seepe, ehteid. Tasuta kaasaviimiseks eraldatud nurgakeses leidsid uued omanikud nii noad-kahvlid kui videomakk ja rulood. Mõttenurgas sai üles tähendada ideid, millest linnarahvas Pärnus kõige rohkem puudust tunneb: kirja pandi kalaturg, sise-uisupark, noorte tðillimispaik ja uus kaubamaja, korduvalt mainiti kino.

“Korraldusmeeskond loeb ürituse kordaläinuks,” kommenteeris Kati Vaas osaühingust Vaas&Vaas. “Kuigi kolledþisse jõudmiseks pidi tuisku trotsima ja lumehangedes ronima, tuli rahvast väga palju. Oodatust vähem kogusime annetusi Pärnu loomade varjupaigale, kuna raske oli läbi lume toidupakke käe otsas tassida, aga mitu inimest lubas annetuse viia järgnevatel päevadel otse varjupaika.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles