Pärnu valis aasta naise ja mehe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tänavune aasta naine on Viivika Orula ja aasta mees Egon Elstein.
Pärnu tänavune aasta naine on Viivika Orula ja aasta mees Egon Elstein. Foto: Pärnu Postimees

Täna valis ühiskondlike organisatsioonide esindajatest koosnev komisjon Pärnu aasta naiseks Viivika Orula ja aasta meheks Egon Elsteini.

Aasta naise kandidaate esitati seitse ning aasta mehe kandidaate neli.

Seitsme poolthäälega valiti aasta naiseks 2010 Viivika Orula, kelle kandidatuuri esitasid rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskus, MTÜ Maarja-Magdaleena Gild, MTÜ Kastan Taskus ning Pärnu Zonta klubi.

Viivika Orula on võtnud enda peale vabatahtliku kultuurikorraldaja raske ameti, mille tulemusena sai käesoleval aastal teoks kolm kultuurinädalat. Orula on aastakümneid olnud siinse turismi ja  kultuurielu ärgitaja ning arvamusliider. Ta on sidunud oma ettevõtmised eeskätt lasteaia- ja koolilastega.

Aasta meheks 2010 valiti üksmeelselt, kaheksa poolthäälega, Egon Elstein. Tema kandidatuuri esitas MTÜ Pärnu Rotary klubi.

Egon Elsteini juhtimisel on arendatud Pärnu jahtklubi: sinna on kerkinud noorte purjetajate väljaõppeks uus hoone ning tegutseb väärikas treenerite meeskond, kelle töö tulemusel on noored saavutanud alal väga häid tulemusi. Jahtklubi arenduse järgmine etapp näeb ette kaide korrastamise ja sadamahoone rajamise. Tööd selles suunas juba käivad.

  Peale klubilise tegevuse pakub Pärnu jahtklubi aasta ringi mitmekesist kultuuriprogrammi.

Tunnustuse eesmärk on väärtustada mehi ja naisi, kes on Pärnu linna arengule ja heaolule aktiivselt ja märkimisväärselt kaasa aidanud.

Ettepanekuid aasta mehe ja aasta naise kandidaatide ülesseadmiseks said teha kõik soovijad: üksikisikud, juriidilised isikud, seltsid, organisatsioonid.

Tiitlid antakse üle 29. detsembril Ammende villas linnapea ja volikogu esimehe vastuvõtul.

Eelmisel aastal oli Pärnu aasta naine Herdis Elmend ja aasta mees Garri Raagmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles