Pärnu valis 2010. aasta naise ja mehe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivika Orula.
Viivika Orula. Foto: PP

Ühiskondlike organisatsioonide esindajatest koosnev komisjon valis tänavu Pärnu aasta naiseks Viivika Orula ja aasta meheks Egon Elsteini.

Seitsme poolthäälega valiti 2010. aasta naiseks Viivika Orula, kelle kandidatuuri esitasid rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskus, MTÜ Maarja-Magdaleena Gild, MTÜ Kastan Taskus ja Pärnu Zonta klubi.

Vabatahtlik kultuurikorraldaja

Komisjoni hinnangul on Orula võtnud enda peale vabatahtliku kultuurikorraldaja raske ameti, mille tulemusena sai käesoleval aastal teoks kolm kultuurinädalat. Orula on aastakümneid olnud siinse turismi ja kultuurielu ärgitaja ning arvamusliider. Ta on sidunud oma ettevõtmised eeskätt lasteaia- ja koolilastega.

Pärnu aasta naiseks valitud Orula sõnutsi on tunnustus talle pisut ootamatu, kuid teeb heameelt. „Iga tunnustus on inimesele tähtis,“ nentis ta. „Tore, kui keegi väikesi tegemisi märkab ja võtnud vaevaks tunnustuseks esitada.“

Orula enda arvates on tema vedamisel toimunud kultuurinädalad pigem väiksemad üritused kui mastaapsusega löövad ettevõtmised.

„Mulle meeldivad väikesed asjad. Kultuurinädalad on olnud kammerlikud üritused, kus tekib soe silmast silma suhtlemine. See on vahva, kuidas osalejate silmad säravad. See ongi kõige parem tunne,“ leidis tänavu Pärnu aasta naise tiitli vääriliseks hinnatud Orula.

Pärnu tänavuseks aasta meheks valiti ühehäälselt kaheksa poolthäälega Egon Elstein. Tema kandidatuuri esitas MTÜ Pärnu Rotary klubi.

Jahtklubi paistab kaugele

Komisjon märkis, et Elsteini juhtimisel on arendatud Pärnu jahtklubi: sinna on kerkinud noorte purjetajate väljaõppeks uus hoone ja tegutseb väärikas treenerite meeskond, kelle töö tulemusel on noored saavutanud väga häid tulemusi. Jahtklubi arenduse järgmine etapp näeb ette kaide korrastamise ja sadamahoone rajamise. Tööd selles suunas juba käivad.

Klubilise tegevuse kõrval pakub Pärnu jahtklubi aasta ringi mitmekesist kultuuriprogrammi.

Pärnu jahtklubi kommodoori Egon Elsteini sõnutsi on tunnustamine alati tore. Et aasta mehe mehe tiitel anti peamiselt spaa- ja konverentsihotelli Strand juhina töötavale Elsteinile tubli töö eest jahtklubi arendamisel, näitab see tunnustatu sõnutsi jahtklubi tähtsust Pärnus. „Poleks osanud arvata, et jahtklubi nii oluliseks peetakse. Klubile on jagunud tänavu teisigi tiitleid,“ ütles Elstein.

Aasta naise kandidaate oli seitse ja aasta mehe tiitlile esitatuid neli. Pärnu aasta naise ja mehe tunnustuse eesmärk on väärtustada inimesi, kes Pärnu linna arengule ja heaolule on aktiivselt ja märkimisväärselt kaasa aidanud. Kandidaate said üles seada kõik soovijad.

Tunnustused antakse üle 29. detsembril Ammendes linnapea ja volikogu esimehe vastuvõtul.

Eelmisel aastal pälvis Pärnu aasta naise tiitli Herdis Elmend ja aasta meheks valiti Garri Raagmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles