50 varguses süüdistatavad noormehed astuvad kohtu ette

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles viit noormeest süüdistatakse kokku ligi 50 sissetungimises ja varguses.

Elarit (21), Rolandit (23), Kristot (21) ja Andrust (20) süüdistatakse selles, et ajavahemikul 2008. aasta augustist kuni selle aasta juulini tungisid nad Pärnu linnas ja maakonnas sisse kauplustesse, elumajadesse, asutustesse, kõrvalhoonetesse ja autodesse, kust varastasid raha, rõivaid, tehnikat, alkoholi ja toitu, aga ka näiteks seintelt vanu keskküttetorusid.

Viies süüdistatav Kristjan (21) osales süüdistuse kohaselt ühes varguses.

Kokku tekitasid noormehed vargustega kannatanutele kahju ligi 325 000 krooni ulatuses.

Prokurör Svetlana Raudsepa sõnul tungisid noormehed elumajadesse peamiselt möödunud suvel avatud akende ja lukustamata uste kaudu. Ka paljud vargused autodest said teoks just seetõttu, et uksed olid lukustamata.

„Kui tahes palava ilmaga ei tohiks kodust lahkudes aknaid tuulutamiseks lahti jätta, samuti tuleks alati lukustada nii auto kui kodu uksed, et mitte selliste varguste ohvriks langeda,“ lisas Raudsepp.

Süüdistatavatest kaks viibib vahi all, üks neist on varem kriminaalkorras karistatud.

Süstemaatiliste grupiviisiliste sissetungimisega varguste eest näeb seadus ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Kriminaalasja menetles Lääne prefektuur, uurimist juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles