Ahti Kõo esikromaan naudib menuki staatust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Kõo “Oleme seda väärt” on müügil Pärnu Keskuses Rahva Raamatu kaupluses. Apollo kauplustesse peaks see jõudma homme-ülehomme.
Ahti Kõo “Oleme seda väärt” on müügil Pärnu Keskuses Rahva Raamatu kaupluses. Apollo kauplustesse peaks see jõudma homme-ülehomme. Foto: PP

Pärnu linnapoliitiku Ahti Kõo esikromaani „Oleme seda väärt“ esimene partii kadus Pärnus Apollo poeketi lettidelt paari nädalaga, raamatukoguski tuleb teose lugemiseks ennast järjekorda panna. Rahva Raamatu Pärnu kaupluses on teos teist nädalat müüginumbritelt esikohal.

Täna ei olnud Pärnu ekslinnapea ja volikogu esimehe raamatut suvepealinna Apollo raamatupoodides saadaval. Rüütli tänava kaupluse müüja andmetel peaks lähipäevadel saabuma kirjastuselt poodidesse siiski uus partii.

Rahva Raamatu Pärnu kaupluse juhataja Kristel Vaga sõnade järgi võis täna Pärnu Keskuses asuvas kaupluses mõne eksemplari Kõo teost veel leida.

„Nädala raamatumüügi edetabelis on „Oleme seda väärt“ esimesel kohal juba teist nädalat,“ märkis Vaga. „Et raamat on äratuntavalt Pärnu poliitladviku elust ja inimestest, on loomulik, et huvi on väga suur.“

Vaga sõnade kohaselt üritab Rahva Raamat Kõo teosest oma riiulitele lisaeksemplare hankida.

Pärnu keskraamatukogus on raamatu neli eksemplari lugejate käes ja kuni kolme nädala pikkuseks venida võivasse ootejärjekorda on ennast kirja pannud kolm inimest.

Kõo andmetel pidi tema esikteose esimesed eksemplarid olema läbi müüdud ka Viljandi ja Tallinna raamatukauplustes.

Menukirjaniku tiitlit Kõo endale siiski veel külge riputama ei kipu. „Pigem näitab see (läbimüük - toim), et inimestel on selle teema vastu huvi,“ ütles ta.

Ehkki raamatust võib leida äratuntavaid prototüüpe Pärnu poliitmaastikult, teeb Kõo sõnade järgi valesti see, kes tunneb teose tegelaskujude hulgast ära mõne konkreetse isiku või seob toimuvat omavoliliselt konkreetsete inimestega. „Jään selle juurde, et kirjapandu on väljamõeldis,“ märkis ta.

Ahti Kõo esikteose „Oleme seda väärt“ andis eelmise aasta viimastel päevadel välja kirjastus Faatum. Raamatu on toimetanud Teet Kallas. Poodides on 277-leheküljelise üllitise kaanehind kuraditosina euro ehk paarisaja krooni ringis.

Kõo sõnutsi kokkuleppel kirjastusega raamatu tiraaži ei avaldata. Poliitiku sõnutsi võib tiraaži kohta öelda, et see on Eesti keskmine.

Keskmiseks tiraažiks võib Eestis pidada 1000 raamatu trükkimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles