Kohus määras Pärnu Keskusele ajutise pankrotihalduri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskus.
Pärnu Keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kohus määras Pärnu südalinnas kaubanduskeskust Pärnu Keskus opereerivale Aida Partnerid OÜ-le ajutise pankrotihalduri, kes peab tegema koostööd saneerimisnõustajaga.

Pärnu maakohtus nõuab saneerimisel ettevõtte pankrotti Unicredit Bank. Enne ettevõtte saneerimiskava kinnitamist nõudis ettevõtte pankrotti kohtus sama pank.

Pärnu maakohtu pressiesindaja ütles BNSile täna, et ettevõtte ajutiseks pankrotihalduriks sai Andres Hermet ja kohtuistungi aeg pankrotiavalduse läbivaatamiseks on 1. märtsil.

Aida Partnerid kuulub Krediidiinfo andmetel võrdsetes osades osaühingule EPOF Aida 9 ja OÜ Pärnu Veskile. Viimasest omakorda kuulub 40 protsenti Aida Partnerite juhatuse liikmele Toomas Õunapile ja 60 protsenti Rein Kõgelile.

EPOF Aida 9 kuulus varem Estonian Property Opportunities Fundile, osaühingule Vaughan ja Iiri firmale J.A.Kilroy & Son Ltd.

Estonian Property Opportunities Fund esitas kohtule mullu veebruaris pankrotiavalduse ja märtsi keskel lõppes pankrotimenetlus raugemisega.

Kohus kuulutas detsembris välja Pärnu parkimismaja rajaja Win Marketsi pankroti. Aastaid parkimismaja valmimisega venitanud Win Marketsi pankrotti nõudis samuti Unicredit Bank. Win Marketsi ja Aida Partnerite omanikud osaliselt kattuvad. Win Marketsi pankrotihaldur on Andres Hermet, kelle hinnangul võivad ettevõtte võlad ulatuda 140 miljoni kroonini, samal ajal kui vara on 20-30 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles