Kurjategija üritas vahetada võltsitud 500-eurost kupüüri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui euro kehtima hakkamisest on seni kurjategijad lasknud ringlusse võltsitud 50-, 100- ja 200euroseid kupüüre, siis möödunud nädala lõpus üritas tundmatu isik vahetada ka järele tehtud 500eurost.

Laupäeva hilisõhtul üritati vahetada Tallinnas Viru väljaku söögikohas väikesteks kupüürideks võltsimistunnustega 500eurost.

Päev varem tasus tundmatu isik Suur-Karja tänava söögikohas arve võltsitud 100eurosega, pühapäeval üritati sama Sõpruse puiesteel kioskis. Lisaks leidsid Rävala puiesteel asuva sularahakeskuse töötajad samal päeval raha hulgast võltsimistunnustega 50eurose kupüüri.

Sõnumeid võltsitud eurode kasutamisest tuleb rohkesti ka mujalt Eestis.

Valeeurod hakkasid levima pärast 1. jaanuari, kui Eesti läks kroonidelt üle eurodele. Kui esimestel päevadel avastati peamiselt võltsitud 50euroseid kupüüre, siis hiljem on leitud ka 100- ja 200-euroseid. Kahel korral on tuvastatud võltsitud 500kroonine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles