Segeri kahjuhüvitise vaidlus jätkub riigikohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: Ants Liigus

Kolme noormehe surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustanud Mikk Segeri kahjuhüvituse vaidlus saab jätku riigikohtus.

Mullu juulis mõistis Pärnu maakohus Sergetilt (25) hukkunute vanematele moraalse kahju hüvitisena kokku 600 000 krooni. Kohus rahuldas kannatanute tsiviilhagid osaliselt ja mõistis Segerilt poja kaotanud Raivo Kullamaale 200 000 krooni ning kaks poega kaotanud Ülle Kivisillale 400 000 krooni. Samas nõudsid kannatanud Segerilt kokku üle kümne miljoni krooni.

Seger polnud otsusega päri ja viis vaidluse Tallinna ringkonnakohtusse, kuid teise astme kohus jättis mullu novembris maakohtu lahendi jõusse. Seejärel esitas Segeri kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kus see saigi eile menetlusloa.

Kohus mõistis Mikk Segeri ränga liiklusõnnetuse põhjustamise eest seitsmeks aastaks ja kuueks kuuks vangi ning ta asus karistust Tartu vanglas kandma tunamullu 23. novembril. Kuna Seger viibis ka kuus kuud vahi all, siis loeti see tema karistusest kantuks.

Süüdistuse järgi kihutas 2,34 promillises alkoholijoobes Seger 2006. aasta 13. augusti õhtul Hondaga Pärnu poolt Rakvere suunas ning põrkas Vändra lähedal kokku kõrvalteelt peateele sõitnud Chrysler Visioniga.

Chrysleris olnud 17-aastane Tauri, 22aastane Siim ja 24aastane Raino hukkusid. Vigastada sai ka Segeri autos olnud kaassõitja.

Seger jäi purjuspäi autoroolis politseile vahele ka 2005. aasta 11. detsembril kell 23.30 Tartus Väike-Tähe tänaval ning ka korduvalt varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles