Pärnu otsib rahvakohtunikke

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnavolikogu otsib seoses aprilli keskel praeguse koosseisu rahvakohtunike volituste lõppemisega isikuid, kes soovivad osaleda õigusemõistmises Pärnu maakohtu juures kohtumenetluse seadustes sätestatud alustel ja korras.
 

Rahvakohtuniku kandidaadid valib Pärnu linnavolikogu ja rahvakohtunikud nimetab ametisse Pärnu maakohtu juures asuv rahvakohtunike nimetamise komisjon.

Pärnu linnavolikogu ootab kandideerima isikuid, kes on rahvastikuregistri andmetel elanud Pärnus vähemalt ühe aasta ja kes soovivad kandideerida rahvakohtunikuks Pärnu maakohtu juures järgnevaks neljaks aastaks.

Rahvakohtuniku kandidaadiks võib nimetada 25–70aastase teovõimelise Eesti kodaniku, kelle elukoht on Eestis ja kes oskab eesti keelt keeleseaduses sätestatud C1-tasemel või sellele vastaval tasemel ning on rahvakohtuniku tegevuseks sobivate kõlbeliste omadustega.

Pärnu linnavolikogu ootab rahvakohtunikuks kandideerijate ankeete hiljemalt 1. veebruariks.

Rahvakohtuniku kandidaatide valimine toimub veebruarikuu volikogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles