Hulgifirma juht: iga pärnakas tunneb kedagi, kes käib tellimuste peale Lätist alkoholi ostmas

, reporter, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iklas võib alkoholi järel käia iga päev, kuid osta võib kuni 110 liitrit õlut, 90 liitrit veini ja 10 liitrit viina korraga.
Iklas võib alkoholi järel käia iga päev, kuid osta võib kuni 110 liitrit õlut, 90 liitrit veini ja 10 liitrit viina korraga. Foto: Mailiis Ollino

Maksuamet jätkab Lätist tulevate autode pistelist kontrolli, et vaadata, kui suures koguses alkoholi Eestisse tuuakse ja kas see on mõeldud ikka oma tarbeks. Alkoholitootjate ja maaletoojate liit peab seda meedet ebaefektiivseks ja kulukaks.

“Alkohol on Eestis väga kõrgelt maksustatud. Euroopa Liidu aktsiise võrreldes on Eestis meie palgataset arvestades kõige kallim kange alkohol kogu Euroopa Liidus,” ütles liidu tegevjuht Nele Peil.

“Kange alkoholi müük on tänavu kevadsuvel poole võrra vähenenud,” kirjeldas kujunenud olukorda Pärnumaa suurima toidukauba hulgifirma Kanpoli juhatuse liige Andres Rattur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles