Metsaärikas pani puusse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütteks või mitte, selliste nottide ringivedamiseks peab veoseleht ette näidata olema.
Kütteks või mitte, selliste nottide ringivedamiseks peab veoseleht ette näidata olema. Foto: Henn Soodla

Enda teada küttepuid vedanud küttepuudefirma omanik Feodor sai ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui keskkonnainspektorid ta veoki kinni pidasid ja talle selgeks tegid, et koormas pole kütte-, vaid ümarmaterjal, mille päritolu tõendamiseks peab olema veoseleht. Et mehel seda näidata polnud, ähvardab teda kopsakas rahatrahv.

Feodori (nimi muudetud, A. P.) selgitusel astus ta ämbrisse, tulles vastu kliendi soovile, kes palus, et talle toodaks lõhkumata puid. Kasvuhoone kütmiseks. Mistõttu tehniliselt võttes oli tegemist küttepuudega, mille vedamiseks keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni vaneminspektori Urmas Isanda kinnitusel ei ole tõepoolest veoselehte vaja.

Õnnetul kombel aga vastasid Feodori veetud mõne meetri pikkused palgid mõõtudele, mis lubasid neid pidada ümarmaterjaliks, mitte halgudeks. Nii otsustasidki juhuslikult Feodori veokit silmanud keskkonnainspektorid oma maasturiga temast mööda kihutada ja ta sauaga viibutades tee äärde suunata. Kontrollimaks, kust metsast need kolm-neli ruumi puid ikkagi maha võetud on.

Saanud teada, et ta on seadusega vastuollu läinud ainuüksi sellega, kuna tal pole metsamaterjali päritolu kohta kirjalikku tõendusmaterjali, läks Feodor endast välja, saatis endalt isikut tõendavat dokumenti palunud inspektorid piltlikult öeldes puu taha ning põrutas veoautoga minema.

See aga ei päästnud meest seaduse kotkapilgu ega -küüniste eest. Veoki üles pildistada jõudnud keskkonnakaitsjad said talle sõiduki registreerimisnumbri järgi jälile. Eile tuligi Feodoril inspektsiooni oma süüteo protokollile järele minna. Kui palju tal metsaseaduse nõuete rikkumise eest trahvi tuleb maksta, selgub lähikuul, ent maksimaalselt ootab teda 1200 euro suurune väljaminek.

Kas kooliraha läheb asja ette ja Feodor kulutatava summa eest targemaks sai? “Sain teada, et elan lollidemaal, kus seadused pole inimeste, vaid inimesed seaduse jaoks,” porises mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles