Pärnu hakkab skulptuure püstitama kahe aasta pärast

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Pärja skulptuur “Vallikraavivaht”.
Rait Pärja skulptuur “Vallikraavivaht”. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi sõnutsi on linnavalitsus kahe aasta pärast valmis ise skulptuuride püstitamist korraldama, seni toetab linn eraalgatusi ligi viie protsendiga kuju eelarvest.

Esmaspäeval otsustas linnavalitsus eraldada reservfondist 1600 eurot (25 034 krooni) Pärnu jahtklubi territooriumile paigaldatava Kihnu Jõnnu skulptuuri toetuseks. Linnapea andmetel maksab kuju püstitamine kokku ligi 600 000 krooni.

Kivimägi tunnistas, et praegu on skulptuure Pärnus vähe ja linn võiks nendesse kolme-nelja aasta jooksul 500 000 – 600 000 krooni panustada. “See ja järgmine aasta kogume rasva. Kahe aasta pärast on linn valmis rohkem kaasa lööma,” rääkis ta.

Kivimägi täpsustas, et skulptuurid, mille püstitamise eest linn hoolitseb, peaks kokku lepitama volikogus. Samuti ei hakka linnavalitsus kahe aasta jooksul ega hiljem erainitsiatiivi takistama.

“Viis protsenti leiab linn alati. Ja maa, kui projekt sobib,” kinnitas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles