Pärnusse sissesõit tervitab pirakate löökaukudega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna poolt Pärnusse sissesõitjaid tervitavad suured löökaugud.
Tallinna poolt Pärnusse sissesõitjaid tervitavad suured löökaugud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Õhutemperatuuri kõikumine ning libedusetõrjeks soola kasutamine on Pärnu tänavatele taas ohtlikud löökaugud tekitanud. Eriti suured augud haigutavad sõiduteel Tallinna maanteel linna sissesõidul, kus neid on ridamisi.
 

Autodele ohtlikke löökauke on Pärnu teistelgi tänavatel.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo märkis, et Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toetusel algab peagi Tallinna maanteel, Kuninga ja Aia tänaval torustike ehitus. „See tähendab, et neis piirkondades ei ole aukude lappimisega otstarbekas alustada,“ selgitas ta.

Teistes piirkondades toimub aukude parandus sarnaselt eelmise aastaga. „Seal, kus on vajadus, töid ka tehakse,“ märkis Murakas-Ollo.

Pressiesindaja jutu järgi on aukude tekkimine osaliselt tingitud mõningasest soola kasutamisest talvises teehoolduses, samuti laguneb asfalt temperatuuri kõikumise tagajärjel ehk kui talvel külmetab, tekivad asfaldisse praod ning sulailmaga valgub vesi asfaldipragudesse ning külmakraadidega hakkab asfalt murenema ja lagunema.

Murakas-Ollo teatel käib aukude remontimine külmseguga. Kuumseguga kahatakse löökauke lappima aprillis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles