Talil plaanitakse uut lüpsilauta

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa tugevamaid põllumajandusettevõtteid OÜ Weiss tahab ehitada uut lüpsilauta, mille detailplaneeringu eskiislahendust tutvustavad asjaosalised sõbrapäeval Saarde valla Tali teeninduspunktis.

Saarde valla peamaakorraldaja Tiiu Karu rääkis, et Weissi esitatud detailplaneeringu algatamise taotluse alusel otsustas vallavolikogu anda sellele rohelise tee. Lüpsilaut ehitatakse Tali külla Vahtra suurlauda juurde ning planeeringuala uute juurdepääsuteede ja hoonestusega on 13 hektarit.

“Ümberkaudsete kinnistuomanike sisuline nõusolek on olemas ja tootmine on läinud teiseks, karjamaid ei olegi enam nii palju vaja nagu varem,” selgitas Karu.

Weissi tegevjuht, Pärnumaa populaarsemaid põllumehi Kalmer Metsaoru ütles, et uue laudakompleksi ehitamiseks läheb 2014. aastal. Kui rajatis valmis, hakkab osaühing renoveerima praegu kasutusel Vahtra lüpsikarjalauta, kuhu pannakse noorkari ja kinnislehmad.

Plaanitava suurlauda valmimise järel suurendab peamiselt Tahkuranna ja Saarde vallas tegutsev osaühing lüpsikarja poole võrra, paarituhandepealiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles