Pärnu volikogu ei toetanud õpilaste tasuta bussisõitu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esitatud eelnõu lastele tasuta bussisõidu võimaldamiseks ei läinud Pärnu linnavolikogus läbi.
Keskerakonna esitatud eelnõu lastele tasuta bussisõidu võimaldamiseks ei läinud Pärnu linnavolikogus läbi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esitatud eelnõu muudatus, millega sooviti kehtestada Pärnu linna bussides tasuta sõidu õigus Pärnu üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste õpilastele, ei leidnud volikogus toetust.

Volikogu Keskerakonna fraktsiooni esitatud määruse järgi sooviti kehtestada tasuta sõidu õigus Pärnu üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste õpilastele.

Eelnõu esitajate seisukoha järgi oleks perede raskest majanduslikust olukorrast tulenevalt mõistlik muuta kehtivat sõidusoodustuste korda ning kehtestada sõiduõigus peale nelja- ja enamalapselise pere liikmete, eestkoste all olevate isikute, puudega lapse saatja ja sügava puudega isiku saatja, 70aastaste ja vanemate isikute ning kaitseväe vormiriietuses ajateenijate sõidusoodustus ka linna üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste õpilastele.

Praegu on Pärnu linnavolikogu kehtestanud õpilastele sõidusoodustuseks 63,6% (õpilase 30 päeva pileti hind on 5.11 eurot, täispilet selle perioodi eest maksab 14.06 eurot), mis võimaldab sõita mitte ainult kooli ja koju, vaid kogu linna ulatuses nii treeningutele, sõpradele külla kui vaba aega veetma.

Mullu planeeriti ühistransporditeenust 48 miljoni krooni eest, sellest kaeti piletitulu arvelt 20 miljonit krooni, ülejäänud osa doteeriti linna eelarvest. Praeguses majanduslikus olukorras ei pea linnavalitsus võimalikuks täiendavaid soodustusi rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles