Audru ringrada saab EASi raha toel aastaga uue näo

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas eile eraldada Audru ringraja ümberehitamiseks 50 miljonit krooni ehk 3,2 miljonit eurot, Pärnu külastamise hooajalisust vähendav spordiobjekt valmib järgmise aasta kevadeks.

Ringrajast on kavas teha FIA Grande 3 turvalisuse nõuetele vastav ringrajakompleks. Kompleksi rajatakse 3,3kilomeetrine ringrada, rallikrossirada, supermotorada, teenindushoone ja tribüünid, sissepääsusüsteemid, kommunikatsioonid, müratõkked ja piirded, kliendiparklad ja ligipääsuteed ning laste tegevusväljak.

2011. aasta juulis on arendatavasse keskusesse kavandatud Vormel Renault NEZi (Põhja-Euroopa tsoon) osavõistlus.

Keskuse külastajate arv on eeskätt rahvusvahelise tähtsusega võistluste tõttu väga suur: ligi 90 000 külastajat aastas, neist umbes 21 000 väliskülalist, kelle Eesti reisi peamine eesmärk on just Audru ringrajal toimuva võistluse külastamine.

Raha andes arvestas EAS sellega, et Audru ringrada aitab Pärnu külastatavuse hooajalisust vähendada, sest võistlused ja treeningsõidud toimuvad ringrajal aasta ringi ja võistlejate-treenijate ja nende tehnomeeskondade kohaloleku aeg on pikk.

Ringraja uuendamisega seoses lisandub Pärnumaale hinnanguliselt 31 töökohta.

Seitse ettevõtjat lisavad EASi toetusele 13,3 miljonit krooni. Ringraja ehitusdokumentatsioon on valmis ja peagi kavatsetakse Audru ringraja uuendamiseks ehitushange välja kuulutada.

Peale Audru ringraja sai Pärnumaalt raha Lottemaa, millest on põhjalikumalt juttu tänase Pärnu Postimehe 8. ja 9. leheküljel.

Paikuse vallavalitsuse taotlus saada 2,3 miljonit krooni kiviaja küla teemapargi väljaarendamiseks hindamisele ei läinud, sest see ei vastanud projektile esitatud nõuetele.

“Konkurents oli tihe ja valdav osa projekte olid väga suuremahulised,” ütles EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov. “Konkurentsieelise andsid selge ideekontseptsioon ja väliskülalistele suunatus. Tahame väliskülalise Harjumaalt välja tuua.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles