Häädemeeste vald on Pärnu ees võlglane

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Pärnu linnavalitsuse teatel on Häädemeeste vald 1. märtsi seisuga Pärnu linnale võlgu 36 059,16 eurot. Võlasumma moodustavad munitsipaal-haridusasutuste tegevuskulud ning asenduskodu teenus Pärnu lastekülas.

Häädemeeste vald on linnale jätnud tasumata munitsipaal-haridusasutuste tegevuskulude eest summas 35 409,56 eurot (aasta lõpu seisuga oli tasumata summa 32 659,56 eurot) ning Pärnu lasteküla asenduskodu teenuse eest summas 649,60 eurot, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Tegevuskulude ning teenuse eest on tasumata jäetud ka käesoleva aasta kahe kuu eest. "Kui aasta lõpus palus vallavanem Urmas Aava ajapikendust Pärnu linnale maksmata summade osas eelmise aasta lõpuni, siis lubadus uue aasta algul võlad klaarida lubaduseks jäigi," lisas linnapea Toomas Kivimägi.

Linnapea lisas, et ühestki kokkuleppest ei ole Häädemeeste vald kinni pidanud ega ole enam usaldusväärne. „Seetõttu oleme sunnitud Pärnu linnakodanike huvide kaitseks pöörduma kohtusse. Pärnu linn ei ole krediidiasutus,“ seisab Pärnu linnavalitsuse teates.

Pärnu linna teatel on Häädemeeste vald erinevalt teistest Pärnu maakonna omavalitsustest keeldunud ka koostöölepingu sõlmimisest huvihariduse korraldamiseks ja koolituskulude katmiseks. Pärnu linna spordikooli õppurite nimekirjas on kaheksa Häädemeeste valla last, millega seotud spordikooli ülalpidamiskulud on 2011. aastal 5472 eurot.

"Kõik teised omavalitsused on vastavad koostöölepingud sõlminud ja väljendanud sellega huvi ning vastutustundlikkust oma valla andekatele lastele arenguvõimaluste loomiseks. Häädemeeste seda teinud pole. Me kindlasti ei saa sellist käitumist lõputult taluda, olgu või juba teiste omavalitsuste panustamist silmas pidades. Olukorra lahenemata jäämisel oleme sunnitud kaaluma Häädemeeste valla laste välja arvamist Pärnu linna spordikooli õppijate nimekirjast. Häädemeeste valla rahval on ülim aeg saada vallajuhtidelt vastused, kui keerulises olukorras vald tegelikult on. Pärnu linn ei ole ainuke, kellele Häädemeeste vald võlgneb, see nimekiri on oluliselt pikem" lisas linnapea Toomas Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles