Kross ei välista uue erakonna loomist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross jälgis valimistulemusi Pärnus Krossi ehk Frensi kohvikus.
Eerik-Niiles Kross jälgis valimistulemusi Pärnus Krossi ehk Frensi kohvikus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Valimistel roheliste ridades Pärnumaal nn vabatmehena 3578 häält saanud Eerik-Niiles Krossi sõnul on veel vara öelda, kas ta võiks end siduda uue erakonna loomisega, kuid välistada seda ei saa.

Kross ütles ERRi uudisteportaalile, et praegu on raske ennustada, mis saab Eesti poliitmaastikust nelja aastaga, kuid neli parlamendierakonda on Eesti ühiskonna jaoks liiga vähe. Uue poliitilise jõu sündi üksikkandidaatide ja vabameeste pinnalt ei saa tema sõnul välistada, samas ei ole tal ambitsiooni ilmtingimata selle liidriks pürgida.

Kross ei kahetsenud, et ei kandideerinud mõnes parlamenti pääsenud erakonnas, sest üksi nii palju hääli saada on tema sõnul märksa parem.

Krossi sõnutsi hakkab ta nüüd tööd tegema ja kandideerib nelja aasta pärast taas parlamenti. Seni aga kavatseb ta hoolimata riigikokku mittepääsemisest oma valimislubadused täita.

"Lubasin Eesti kaitseväe tagasitoomist Pärnumaale mingis vormis, sest arvan, et läänesuuna tühjaks jätmine on suur viga, teine asi on lennuühenduse toomine Pärnusse," nimetas Kross kaks kõige tähtsamat eesmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles