Kaubanduskeskus võib saada uue omaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus kuulub OÜle Topone Riia maantee ääres asuv ligi 12 000 ruutmeerine kaubanduskeskus, mille ankurrentnik on jaekett Maxima Eesti OÜ.
Pärnus kuulub OÜle Topone Riia maantee ääres asuv ligi 12 000 ruutmeerine kaubanduskeskus, mille ankurrentnik on jaekett Maxima Eesti OÜ. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Konkurentsiamet lubaks AS East Capital Real Estate'i ja OÜ Capfieldi koondumise, suuremahulise kinnisvaratehingu heakskiitmise lõpliku otsuse saab amet aga teha pärast koondumise osapoolte vahelise lepingu ülevaatamist. Pärnus leiaks tehinguga uue omaniku kaubanduskeskus, mille ankurrentnik on Maxima hüpermarket.

Plaani järgi omandab varahaldusettevõte East Capital Real Estate valitseva mõju valdusfirmale OÜ Capfield kuuluvate Sermo Kaubanduse OÜ, Lootsi Arenduse OÜ, Linnasaare Kinnisvara OÜ, Premium Trade OÜ, Norman Group OÜ ja Topone OÜ üle.

Tegemist on sisuliselt kinnisvaratehinguga, mis hõlmab mitut suurt kaubanduskeskust Tallinnas ja Pärnus.

Pärnus kuulub Toponele Riia maantee ääres asuv ligi 12 000ruutmeerine kaubanduskeskus, mille ankurrentnik on jaekett Maxima Eesti OÜ.

"Seisukoht on esialgu lubav, kui leping mingeid olulisi muudatusi ei too," ütles konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna juhataja asetäitja Veiko Ilves.

Ta selgitas, et osapoolte allkirjadega koondumise leping pole veel ametini jõudnud. Amet peab lepingus üle vaatama, milles koondumise osalised on täpselt kokku leppinud. "Meil peab see olema otsuses fikseeritud."

"Lõplik otsus tuleb siis, kui leping on näha. Lepingus võib veel midagi kokku leppida, millele meil on midagi vastu öelda," märkis Ilves. Ta lisas, et vastuväiteid koondumisele ei laekunud.

Varasema info järgi võib kõnealuse tehingu maksumus olla 100 miljoni euro suurusjärgus.

Ettevõtted esitasid koondumiseks konkurentsiametile vastavasisulise teate 28. jaanuaril.

Krediidiinfo andmeil asutati 2003. aastal tegevust alustanud Capfield Eestis asuva kinnisvaraportfelli omandamiseks ja haldamiseks. Capfield kuulub hulgale Eesti ja välismaa ettevõtetele ning eraisikutele. Iga Capfieldi kinnisvaraportfelli kuuluva kaubanduskeskuse omanik on eraldi tütarettevõte.

Capfieldi 2009. aasta majandusaasta aruande põhjal on kontserni kinnisvarainvesteeringute turuväärtus ligikaudu üks miljard krooni.

East Capital Real Estate'i peamiseks tegevusalaks on Krediidiinfo andmeil kinnisvara omavate ettevõtete valitsemine ja juhtimisteenuse osutamine. East Capital Real Estate'i omanik on arenevatele Ida-Euroopa ja Hiina turgudele spetsialiseerunud varahaldusfirma East Capital Holding AB, mille peakontor asub Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles